in , , , ,

TUR-ovci obilježili dolazak proljeća u prirodi u sklopu ‘Proljeća u Podsusedu’

Foto: TUR

Velikogorički izviđači Turopoljske udruge skauta ‘TUR’ sudjelovali su u natjecanju “Proljeće u Podsusedu” kojeg je ovog vikenda organizirao Savez izviđača Zagreba u suradnji s odredom izviđača “M.P.”.

“Proljeće u Podsusedu” je akcija u obliku orijentacijskog natjecanja kojemu je cilj, uz druženje, približiti razne zanimljive i povijesne krajolike poletarcima, izviđačima i planinkama.

Foto: Turopoljska udruga skauta TUR

Dolazak proljeća na ovom prigodnom natjecanju obilježilo je i tridesetak TUR-ovaca i to uz veliki uspjeh u natjecateljskom dijelu!

Naši su se poletarci, Plave žabice, predstavili kao najbolja ekipa, a izviđači su i bez posebne pripreme i bez predzadatka natjecanje završili na 5. i na 13. mjestu između 28 ekipa. Što bi tek bilo da su se za natjecanje pripremali? Tradicionalna akcija “Proljeće u Podsusedu”, na kojoj organizatori kažu da se okupilo čak 450 izviđača i poletaraca, što je čak šestina od ukupnog broja izviđača u Hrvatskoj i polovina od ukupnog broja sudionika posljednjeg Zborovanja izviđača iz cijele Hrvatske, organizirana je u obliku orijentacijskog natjecanja kojemu je cilj približiti zanimljive i povijesne krajolike poletarcima, izviđačima i planinkama, a uz to se putem i dobro zabaviti – poručuje predsjednik TUR-a Alen Konjević.

Foto: Turopoljska udruga skauta TUR

Takve akcije ne samo da promiču zajedništvo i suradnju među mladima, već i povećavaju svijest o važnosti prirode i vanjskih aktivnosti. Kroz razne igre i izazove, izviđači stječu nove vještine, jačaju timski duh i razvijaju ljubav prema avanturama na otvorenom. “Proljeće u Podsusedu” predstavlja sjajnu priliku za djecu i mlade da se odvoje od svakodnevnih tehnoloških distrakcija i provedu vrijeme u prirodi, istražujući i učeći na zabavan način.

Foto: Turopoljska udruga skauta ‘TUR’

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?