in , ,

Dobar nastup naših trkača na trailu u Hrvatskoj Sahari, a bili smo i na Hendrix halfu

Foto; Maraton klub Velika Gorica

Na Uskršnji vikend naši su trkači bili aktivni na nekoliko utrka. U Đurđevcu smo ekipno sudjelovali na Hrvatska Sahara trailu, u Zagrebu je nekoliko naših članova sudjelovalo na Hendrix halfu, a imali smo predstavnika i na Life on Mars trailu na otoku Pagu, poručuju iz Maraton kluba Velika Gorica.

Hrvatska Sahara trail, koji se održava u Đurđevcu i na jedinstvenom lokalitetu hrvatske pustinje (Đurđevački pijesci), od ove godine dio je KontinenTrail lige, pa je i Maraton klub Velika Gorica po prvi put imao ekipu na toj utrci. Na utrci održanoj u subotu 30. ožujka u ponudi su bile tri staze (5,7km, 17km i 26km), a dvije duže staze boduju se za ligu. Na dugoj stazi imali smo standardne predstavnike Jasnu Mikulić (lanjska pobjednica lige), Hrvoja Mikulića i Marijana Malčevića, dok su 17-kilometarsku stazu istrčali Renata HorvatekDarko Kovač i Damir Radanović.

Foto: Maraton klub Velika Gorica

Najvrijedniji rezultat ostvarila je opet Jasna Mikulić, osvojivši 4. mjesto u ženskoj konkurenciji s vremenom 2h33min39sec. Nakon dvije ligaške utrke Jasna je na trećem mjestu ženske konkurencije na dugoj stazi. Najbrži od naših na dugoj stazi bio je Hrvoje Mikulić s vremenom 2h21min20sec, osvojivši 18. mjesto generalke među 77 finišera, 17. mjestu u muškoj konkurenciji i 2. mjesto u kategoriji Veterani 1. Marijan Malčević je do cilja stigao za 2h40min55sec, na 41. mjestu generalke i 35. među muškima. Nakon dva kola lige Hrvoje i Marijan drže prva dva mjesta u kategoriji Veterani 1.

Foto: Maraton klub Velika Gorica

Na stazi od 17 kilometara najbrži naš trkač bio je Damir Radanović s vremenom 1h37min28sec, osvojivši 55. mjesto od 183 finišera, 47. mjesto od 106 muških i 6. mjesto u kategoriji Veterani 2. U istoj dobnoj kategoriji je i Darko Kovač, koji je došao do cilja za 1h52min14sec, osvojivši 13. mjesto u kategoriji i 80. mjesto u muškoj konkurenciji. Renata Horvatek bila je najbolja u kategoriji Veteranke 2 s vremenom 1h43min15sec, osvojivši 18. mjesto u ženskoj konkurenciji. Nakon dvije utrke, Renata je sedma u poretku žena i prva u svojoj kategoriji.

Kompletni rezultati traila u Đurđevcu su na portalu Stotinka.hr. Sljedeća utrka KontinenTrail lige je Samobor Trail u subotu 13. travnja.

Istovremeno s trailom u Đurđevcu održan je u Zagrebu poznati Hendrix half. Polumaraton koji starta ispod tzv. Hendrixovog mosta ide savskim nasipom sve do Jankomirskog mosta i onda drugom obalom Save natrag. Naš član Goran Siuc istrčao je 21.1km za 1h57min08sec, osvojivši ukupno 79. mjesto i 72. u muškoj konkurenciji, od ukupno 236 finišera i finišerki. Nikoli Lederu je za njegov prvi half trebalo 2h28min33sec.

Kompletni rezultati Hendrixa su na portalu utrka.com.

U subotu je na otoku Pagu, točnije u Metajni i okolici, održan Life on Mars trail. Ova je utrka dio Trekking lige, a na Challenger stazi, dugoj 24 kilometra, MKVG je predstavljao naš junior Petar Petrić. Petar je do cilja stigao za 2h57min36sec, osvojivši odlično 24. mjesto među 151 finišera.

Tekst:

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?