in , , ,

64 GODINE POU Slavljenički tjedan POU Velika Gorica uz pregršt sadržaja za ‘velike’ i ‘male’!

Pučko otvoreno učilište Velika Gorica slavi veliki 64. rođendan! Tom prigodom za svoje su sugrađane pripremili razne sadržaje u razdoblju od 22. do 27. travnja, na dobro poznatim adresama Zagrebačka 37 (POUVG) i Trg Stjepana Radića 5 (Dom kulture Galženica).

Posjetitelji će tako moći uživati u brojnim besplatnim programima gotovo svih djelatnosti kojima se Učilište bavi – kazalište, kino, izdavaštvo, obrazovanje, glazba.

Ponedjeljak

Slavljenički program započinjemo u ponedjeljak, 22. travnja na Dan planeta Zemlje i tom prigodom organiziramo besplatne radionice za djecu i odrasle. Na ekološkim radionicama kojima prenosimo poruke o važnosti očuvanja okoliša i brige za prirodu najmlađi će moći sudjelovati u izradi eko detergenta, sadnji proljetnog cvijeća i školi crtanja. Oni malo stariji kreativci imaju priliku okušati se u oblikovanju gline na Kiparskoj radionici, u petak, 26. travnja, u 19:00 sati – poručuju iz POU.

Utorak

Drugog dana rođendanskog tjedna u utorak, 23. travnja, Kino Gorica časti s dva filma; sinkroniziranim crtićem „Patke selice“ i ovogodišnjom Oscarom nagrađenom komedijom „The Holdovers“koje možete pogledati u 18:00 i 20:00 sati.

Srijeda

Kako uz zabavne programe ne bi nedostajalo i kulturnih sadržaja, u srijedu, 24. travnja,  Galerija Trumbetaš donosi zanimljivu izložbu koja svjedoči o upotrebi pisma glagoljice u Turopolju. „Ščitarjevska bilježnica“ u koju je prije 500 godina glagoljaš i župnik iz Ščitarjeva na glagoljici zapisivao ljude, mjesta i događaje našeg kraja bit će otvorena i predstavljena toga dana u 19:00 sati.

Četvrtak

Na pozornici Dvorane Galženica hrvatska sopranistica Valentina Fijačko Kobić izvest će najpoznatije „Operne duete i arije“ ‘u sinergiji s kolegicom Helenom Lucić Šego. Koncert ovih vrsnih domaćih sopranistica uz klavirsku pratnju Marija Čopora poslušajte u četvrtak s početkom u 19:30 sati.

Subota

Veliki slavljenički tulum s pregršt zabavnog programa slijedi u subotu, 27. travnja, s početkom u 10:00 sati.

I ove godine na platou ispred POUVG-a „zagrijat“ će nas svojim plesnim nastupom članovi plesnog kluba Megablast. Glazbeno umijeće, uz naše polaznike Tečaja gitare i solo pjevanja, predstavit će i Orkestar UŠFL te Dječji zbor Cvrkutavci,  poručuju iz POU.

Za sve male kreativce i znanstvenike pripremili smo u jutarnjim satima i radionice; ŠKOLA CRTANJA, KIPARSKA RADIONICA, ZNANSTVENA RADIONICA, SADNJA CVIJEĆA I PROLJETNICA. Svojim performansom zabavit će nas i ove godine nezaobilazni akrobati i žongleri – otkrivaju iz POU Velika Gorica.

Istoga dana, u 17:00 sati, GK „Scena Gorica“ uz rođendan slavi i 100. izvedbu predstave za djecu „Gospođica Neću“U spoju glume i lutkarstva, čovječih dijelova i dijelova lutaka, ljudi i životinja, Gospođica Neću svoju malu publiku uči što se sve događa ako tvrdoglavo govore ‘neću’ i što mogu dobiti kada počnu govoriti ‘hoću’.

Besplatne ulaznice za predstavu, kao i kino projekcije možete podići na blagajni Učilišta sat vremena prije početka.

Vjerujemo da će u ovom raznovrsnom i bogatom programu svatko pronaći nešto za sebe. Dođite, uživajte i proslavite rođendan Učilišta!

POU Velika Gorica

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

Napisao vgradu