in

Turopoljac bez gola i bez bodova

Turopoljac izgubio u Jakovlju golom u zadnjim minutama utakmice

Dinamo Jakovlje - Turopoljac 1:0, 20. kolo JŽNL

Igrači Turopoljca, ali i navijači zelenih s optimizmom su gledali prema Cvjetnoj nedjelji i gostovanju u Jakovlju u sklopu utakmica 20. kola JŽNL, jer je Dinamo desetkovan kartonima iz prošlog kola i ozljedama, pa se Jakovlje činilo kao mjesto mogućeg osvajanja bodova. Ali, domaćin nije bio tog mišljenja, pokazalo se nakon 90 minuta igre.

Zelena “dečkad” ušla je u utakmicu dobro i stalno je napadala prema golu domaćih, a već u 4. minuti Šandor se našao “oči u oči” s golmanom domaćih Hercigonjom koji brani pokušaj napadača zelenih.

Dinamo – Turopoljac 1:0, Šandor u napadu

U tim početnim minutama, Turopoljčevi igrači imali su više loptu u svojim nogama, ali napadi su uglavnom završavali do 16 metara domaćina. Tek u 24. minuti stvorena je sljedeća šansa Turopoljca, ali nakon dodavanja Šandora, Jandriš puca nebu pod oblake. U 25. minuti Perić je prošao s lijeve strane i dobro pucao u suprotni kut, ali je Hercigonja opet pokazao da će biti nesavladiva prepreka napadačima zelenih. A to je dokazao i u 33. minuti kada je opet Šandor, pucao nakon obrane golmana dok je golman još bio na zemlji, ali i taj udarac je Hercigonja čudesno obranio. U prvom dijelu još je Perić prošao obranu domaćina i dodao Preradoviću koji kao i Jandriš par minuta prije, puca visoko preko gola. Domaćin je prvi ozbiljniji udarac prema golu Kovačića uputio tek u 37. minuti, ali bez prave opasnosti za gol Kovačića.

Dinamo – Turopoljac 1:0, prekršaj Horvata

Poluvrijeme je završilo bez pogodaka, a drugi dio opet su bolje otvorili igrači Turopoljca udarcem Preradovića u 52. minuti, ali i dalje bez preciznosti. Napadi gostiju razbijali su se o čvrsti bedem domaće obrane u kojoj je glavnu ulogu imao Filip Nikola Petir, a kada su zeleni uspjeli proći uz njega, tu je opet bio Hercigonja.

Dinamo – Turopoljac 1:0. gužva pred vratima domaćih

Gosti su imali loptu više u nogama, ali su bili manje opasni nego u prvom dijelu, pa su tako i domaći imali svoje poluprilike za postizanje gola u 55. minuti nakon slobodnog udarca i krive procjene vratara Kovačića, a također i u 60. minuti kada nakon kornera igrač domaćih Božić nije dobro pogodio loptu glavom kada je Kovačića već lopta prošla.

Nakon tih nekoliko minuta “opasnog življenja”, zeleni iz Kuča ponovno počinju prijetiti golmanu domaćina koji najprije brani nogom udarac Horvata u 64. minuti, a onda i volej Horvata u 80. minuti koji je išao u bliži kut golmana. Bilo je tu još nekoliko poluprilika zelenih iz Kuča koje ipak nisu bile opasnija prijetnja golu domaćih. A onda, kako to obično u nogometu biva, domaćin dolazi u vodstvo. Nepotrebni prekršaj oko sredine terena u 82. minuti i slobodni udarac za domaćina koji loptu ubacuje u kazneni prostor gostiju, Kovačić istrčava na loptu, ali je ne odnosi, već Božić, igrač domaćih, pogađa loptu glavom i trese mrežu Turopoljca! Za domaće je, u skladu s prezimenom strijelca, izgledalo da je Božić, a ne Cvjetnica!

Do kraja utakmice bilo je još nekih pokušaja gostiju, ali sve je to bilo više stihijski i “na silu” nego što je imalo “glavu i rep”, rezultat se nije mijenjao i slavlje domaćih moglo je početi.

Dinamo – Turopoljac 1:0, napad gostiju

Na dobrom terenu domaćin je potpuno zasluženo pobijedio Turopoljca jer se znalački branio i obranio, a iz greške gostiju uspjeli su postići i pogodak, što Kučanima nije uspijevalo ni iz puno boljih šansi. Kriza Turopoljca se nastavlja, u proljetna tri kola doživjeli su tri poraza, postigli samo jedan pogodak, a primili 7. Pali li se to zvono za uzbunu u Knejama?

Dinamo – Turopoljac 1:0, sportski pozdrav nakon utakmice

Jedinstvena županijska liga 2020./2021. – 20. kolo

NK Dinamo Jakovlje – NK Turopoljac 1:0 (0:0)

Jakovlje, igralište Dinama. Nedjelja, 28.03.2021., u 16.00 sati, bez gledatelja. Vrijeme sunčano, teren dobar za igru.

Glavni sudac: Gvozdanović Marko (Jaska). Pomoćnici: Batušić Ivan (Cvetković), Bašić Nikolina (Jaska). Delegat: Ivanec Slavko (Sveta Nedelja).

Strijelac: 1:0 – Borislav Božić (82)

NK Turopoljac: Kovačić 5 – Martinić 6, Matasić 6,5, Iličić 6,5, Begić 6,5 – Jandriš 6 – Preradović 6, Lučić (C) 6,5, Tomislav Horvat 6 (od 55′ Šutalo 5,5), Perić 6 (od 55′ Čaić 6,5), – Šandor 6,5 (od 67′ Jaki 6).

Trener: Milan Marinić 6

NK Naftaš: Hercigonja 8 – Markus 7, Petir 8, Božić 8, Svetec 7 – Vidaković 7, Piškor 7, Tolić 7 – Špiček 7, Suhina 7,5, Doležal 7.

Trener: Zvjezdan Brlek 7

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Zlatan Sever