in

Drugi amaterski nogometni vikend u studenom

Čak 14 utakmica igra se u subotu s početkom u 14:00 sati

Nogometna reprezentacija Hrvatske ove nedjelje igra ključnu utakmicu za plasman na Svjetsko nogometno prvenstvo u Kataru. Utakmica protiv protiv Rusije igra se u nedjelju, 14. studenoga 2021. godine s početkom u 15:00 sati. To je razlog što se velika većina utakmica u amaterskim nogometnim prvenstvima igra u subotu, 13. studenoga 2021. godine u 14:00 sati. Jedino je Polet odredio svoju utakmicu odigrati u nedjelju ujutro, s početkom u 11:00 sati, dok Vatrogasac iz Kobilića svoju utakmicu u Vezišću igra u nedjelju s početkom u 12:00 sati.

A tko s kim ili protiv koga igra, pokušat ću Vam dočarati u nastavku teksta:

U 3. HNL Središte, Kurilovec nakon minimalne pobjede nad Ponikvama, odlazi u nedaleko Dugo Selo, koje je trenutno na drugoj poziciji na tablici sa 30 osvojenih bodova. Bit će to zanimljiva utakmica u kojoj Kurilovec nema što izgubiti, a eventualnim bodom ili sva tri, ugodno bi iznenadio sebe i svoje navijače. Neće biti lako, ali nije nedostižno.

Lukavec na Udarniku dočekuje Bistru, koja je u sredini poretka, a pobjedom koja nije nedohvatljiva za Lukavec, domaćin bi malo pojačao svoje bodovno stanje. Nadamo se da su svi igrači spremni za igru i da će biti na visini zadatka.

U 4. HNL Središte Zagreb B, Mraclin će pokušati izaći iz negativne serije u koju je upao, a u goste im dolaze gosti iz nedalekog Lekenika, predvođeni Zoranom Tomčićem, trenerom koji vrlo dobro poznaje turopoljski nogomet. U prijateljskoj utakmici prije početka prvenstva, mreže se nisu tresle, bilo je dosta “tvrdo”. No, prvenstvo je nešto sasvim drugo, Mraclin je kompletan, svi su ozdravili i zaliječili ozljede, jedino će Petravić odmarati zbog 3 žuta. Za očekivati je dobru utakmicu u kojoj je Mraclin bliži pobjedi.

Gradići pak dočekuju Stupnik, koji ih je prestigao na tablici nakon pobjede nad Libertasom u Stupniku. Ova utakmica je derbi začelja, a vjerujem da je Marko Biljan odabrao dobitnu kombinaciju za ovu utakmicu, kojom bi “fenjer” opet pripao Stupniku ili Banovcu.

Jedinstvena županijska liga ulazi u završna dva kola, postaje sve zanimljivije, a i u ovom kolu čeka nas nekoliko zanimljivih susreta.

Turopoljac iz Kuča, koji se vratio neporažen, ali i bez pobjede iz Zdenaca Brdovečkih, ove subote dočekuje Jasku Vinogradara, koja je pomalo iznenađujuće prošlo kolo otpratila Breganu kući sa 4 komada u mreži. No, Turopoljac se kompletira, vraća se Lučić nakon odrađene suspenzije, pa je za očekivati pobjedu Zelenih. A i za ostanak u vrhu, Turopoljcu je potrebna pobjeda.

Lomnica je u naletu, a u goste im dolaze Vatrogasci iz Zdenaca Brdovečkih, pomalo prorijeđeni Covidom. Pa čak i da su Vatrogasci i kompletni, teško da bi se uspjeli oduprijeti Boemima koji su u strašnoj seriji, a vjerovanja sam da će se ta njihova serija nepobjedivosti nastaviti i nakon ovog kola.

Ban Jelačić dočekuje Slogu iz Križa na svom terenu koji je obično težak za igru u ovo doba godine. Nema im Čumpeka ni Landeke, ali vraćaju se Mihanović i Maslač, možda i Harambašić, pa očekujem da će bodovi ostati u Vukovini.

Polet je za odigravanje utakmice odabrao nedjeljnu matineju, u 11:00 sati. A u goste im dolazi lider, Naftaš iz Ivanića. Dobar odabir odigravanja utakmice, jer će omogućiti svim ljubiteljima amaterskog nogometa, JŽNL pogotovo, doći na Zvrnik i navijati za Polet. Nadam se da su svi osim Šestaka, koji ima 3 žuta, zdravi i spremni za ovaj derbi 14. kola JŽNL, jer u tom slučaju Polet može do nova 3 boda.

Mladost iz Obrezine je “odmarala” prošlo kolo, a ove subote dočekuje Rakov Potok. Nimalo ugodan protivnik, koji je pobijedio Poleta u prošlom kolu, ali Mladost ima snage i motiva da ovaj susret dobije. Romano Župetić, trener Mladosti vjeruje u pobjedu.

Kupa gostuje kod Strmca u Bedenici. Bit će to zahtjevna utakmica, ali ako Strmec uđe u utakmicu “lako ćemo”, možda se i Pokupci mogu nadati kakvom iznenađenju. Nije baš vjerojatno, ali je moguće.

Klas pak gostuje u Jakovlju, kod Dinama. Olakotna okolnost Mičevčanima je da za Dinamo neće igrati Matija Šipek, koji je suspendiran do daljnjega, ali teško da će to pomoći Žutima iz Mičevca. Volio bih da se varam.

U 1. Županijskoj ligi Istok u ovom kolu derbi se igra u Turopolju. U goste Turopoljcima dolazi drugoplasirani Kloštar, koji je prošlo kolo izgubio kod kuće od Dubrave, isto kao i Turopolje u gostima kod Bune. Vjerujem da je trener Vlado Horvat analizirao i detektirao nedostatke koji su doveli do tog pomalo iznenađujućeg poraza i da će uspjeti motivirati igrače za utakmicu protiv Kloštra. Treba li posebni motiv protiv takvog protivnika? Jedino što je možda mali minus za domaće, je neigranje Ivana Kosa.

Meštrica u Gornjoj Lomnici dočekuje Dinamo Hidrel, koji se još uvijek traži i koji je ušao u negativnu seriju. Iako za domaće neće igrati suspendirani Karlo Pagadur, ipak su šanse za pobjedu na strani domaćina.

Vatrogasac na krilima pobjede nad Meštricom gostuje u Vezišću, kod Milke Trnine, koja pak traži priključak za vodećima upravo pobjedom nad nekim iz vodećeg kvarteta. No, iskusni strateg Nino Matković sigurno će pronaći igrača odluke, kao što ih je pronašao i u prošlom kolu…

Posavec igra u Dubravi, protiv Dubrave koja je naletu. Teško će doći do bodova.

Buna gostuje u Lonji, a hoće li je uspjeti preplivati kao što su uspjeli pobijediti Turopolje, vidjet ćemo u subotu kasno navečer.

Susreti turopoljskih klubova ovog vikenda:

3. HNL Središte, 15. kolo:

Dugo Selo – Kurilovec (subota, 13.11.2021., u 14:00)

Lukavec – Bistra (subota, 13.11.2021., u 14:00)

4. HNL Središte Zagreb B, 14. kolo:

Mraclin – Lekenik (subota, 13.11.2021., u 14:00)

Gradići – Stupnik (subota, 13.11.2021., u 14:00)

JŽNL, 14. kolo:

Turopoljac – Jaska Vinogradar (subota, 13.11.2021., u 14:00)

Lomnica – Vatrogasac (subota, 13.11.2021., u 14:00)

Ban Jelačić – Sloga (subota, 13.11.2021., u 14:00)

Polet – Naftaš (nedjelja, 14.11.2021., u 11:00)

Mladost – Rakov Potok (subota, 13.11.2021., u 14:00)

Strmec – Kupa (subota, 13.11.2021., u 14:00)

Dinamo – Klas (subota, 13.11.2021., u 14:00)

1. ŽNL Istok, 12. kolo:

Meštrica – Dinamo Hidrel (subota, 13.11.2021., u 14:00)

Turopolje – Kloštar (subota, 13.11.2021., u 14:00)

Milka Trnina – Vatrogasac (nedjelja, 14.11.2021., u 12:00)

Dubrava – Posavec (subota, 13.11.2021., u 14:00)

Lonja – Buna (subota, 13.11.2021., u 14:00)

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Zlatan Sever