in

FOTO: Pripremnu utakmicu u Lekeniku odigrali četvrtoligaši Lekenik i Mraclin

Po teškom i blatnom terenu domaćin pobijedio desetkovane goste

Pripremna utakmica između Lekenika i Mraclina, članova 4. NL Središte Zagreb skupina B odigrana je na pomoćnom terenu NK Lekenika, dogovorena je kao generalna proba za ekipu Lekenika, dok je pred Mraclinom još barem jedna pripremna utakmica prije početka prvenstva. Osim toga, ekipa Mraclina bila je desetkovana ozljedama, pa tako nisu igrali Milatović, Skrbin, Kaurin, Roginić, Koleš, Debijađi, što se itekako osjetilo na igri gostujuće ekipe.

20.02.2022. Lekenik – Mraclin 4:0, detalj s utakmice. Foto: Z. Sever/V’Gradu

Prvih pola sata na terenu koji je bio blatnjav i mjestimično pod vodom, bolji su bili Narančasti iz Lekenika, dok je Mraclin pokušavao parirati, i u tome donekle uspijevao, sve do 34. minute kada je nakon brze kontre domaćina i dobrog ubacivanja Blagojeva s lijeve strane Raković svladao Dražića na golu Plavih. I dok se još gosti nisu ni snašli, domaćin preko Rakovića dolazi i do povećanja vodstva. Vrijedi zabilježiti i dobar udarac mladog 16-godišnjeg Muslića u redovima Lekenika, koji je dobro pucao s nekih 20 m od vrata, ali nije bio precizan.

20.02.2022. Lekenik – Mraclin 4:0, detalj s utakmice. Foto: Z. Sever/V’Gradu

U poluvremenu je došlo do određenih promjena u oba sastava, a dok su treneri Tomčić i Milanović objašnjavali što treba napraviti u drugom dijelu, do sudačke trojke došao je gospodin u “najboljim godinama” i đentlmenski ponudio pomoćnu sutkinju Katarinu Ćulumović bombonima koje je izvadio iz džepa. Gospodin se predstavio, on je Ivan Crnko (1946.), nekadašnji igrač Sloge iz Lekenika, a sad vjerni navijač Narančastih. I odmah je izvadio novčanik u kojem čuva fotografiju ekipe Sloge iz 1965. godine, na kojoj je, naravno i on. Svaka čast, gospodine Crnko, na Vašoj volji i ljubavi prema nogometu i klubu iz Lekenika.

20.02.2022. Lekenik – Mraclin 4:0, Ivan Crnko, vjerni navijač Lekenika. Foto: Z. Sever/V’Gradu

No, vratimo se mi utakmici koja je u drugom dijelu počela vrlo loše za Mraclin, jer svega par minuta bilo je potrebno da domaćini uguraju loptu u mrežu koju je sada branio Crnolatec. A pogodak je dao Blagojev nakon što je Marjanović oduzeo jednu loptu na lijevoj strani obrane Mraclina.

20.02.2022. Lekenik – Mraclin 4:0, detalj s utakmice. Foto: Z. Sever/V’Gradu

Domaćin je i dalje imao više od igre, ulazio je čvršće u duele i nakon još jedne pogreške obrane Mraclina, Raković postiže svoj treći pogodak na utakmici u 53. minuti. Domaćin je još jednom pogodio gredu vrata Crnolateca, ali rezultat se nije promijenio.

20.02.2022. Lekenik – Mraclin 4:0, Raković (s bradom), trostruki strijelac Lekenika. Foto: Z. Sever/V’Gradu

Nakon toga, malo više od pola sata igre, nije bilo golova, iako su domaći i dalje imali više od igre. Što se tiče igre gostiju, u drugom dijelu, svega su jednom priprijetili Zagorcu na vratima Lekenika, što dovoljno govori o njihovoj igri na ovoj utakmici.

U igri, ako je tako možemo nazvati zbog uvjeta u kojima se igralo, bilo je i startova i čvrstine koja na sreću nije dovela do ozljeda.

20.02.2022. Lekenik – Mraclin 4:0, detalj s utakmice. Foto: Z. Sever/V’Gradu

Nakon utakmice Damir Milanović, trener Mraclina i nije bio najsretniji prikazanom igrom, ali svjestan je da pola ekipe nije moglo igrati te da je utakmica poslužila kao dobar trening upravo zbog već više puta spominjanih uvjeta za igru.

20.02.2022. Lekenik – Mraclin 4:0, Damir Milanović, trener Mraclina. Foto: Z. Sever/V’Gradu

Zoran Tomčić ipak je bio zadovoljniji nakon utakmice, a njegova ekipa pokazala se čvršća i homogenija, s nekoliko opasnih igrača, pogotovo Rakovića, ali i nekih drugih poput Muslića, Blagojeva ili Marjanovića.

20.02.2022. Lekenik – Mraclin 4:0, Zoran Tomčić, trener Lekenika. Foto: Z. Sever/V’Gradu

Utakmicu je sudila sudačka trojka u sastavu Danijel Zgurić, Katarina Ćulumović i Leonardo Rich.

Pripremna nogometna utakmica

NK Lekenik – NK Mraclin 4:0 (2:0)

Lekenik, pomoćno igralište NK Lekenika. Nedjelja, 20. veljače 2022., u 15.00 sati. Gledatelja 40. Vrijeme oblačno, teren blatnjav, djelomično pod vodom, težak za igru.

Sudac: Daniel Zgurić. Pomoćnici: Katarina Ćulumović i Leonardo Rich.

Strijelci: 1:0 – Raković (34), 2:0 – Raković (38), 3:0 – Blagojev (48), 4:0 – Raković (53).

NK LEKENIK: Zagorac, Dragić, Jergović, Balen, Horvat, Klepčić, Kolarić, Gajdek, Muslić, Raković, Blagojev (još su igrali: Marjanović, Rožanković, Pezer, Koprivnjak, Šoštarić i Bunjevčević).

Trener: Zoran Tomčić

NK MRACLIN: Dražić, Petravić, Domitrović, Vidović, Dandić, Onić, Cvetnić, Jurić, Luka Kos, Golubić, Hajduk (još su igrali: Crnolatec, Babić, Dadović, Klarić).

Trener: Damir Milanović

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Zlatan Sever