in , , ,

VIDEO Predivna tradicija koja živi 32. godinu za redom, hodočasnici krenuli na 42 km dug put

Već tradicionalno, po 32. put, velikogorički hodočasnici jutros u 5 sati krenuli su na 32. zavjetno hodočašće Majci Božjoj Bistričkoj. Kao i svake godine, više od 2 tisuće sugrađana, u vjeri, nadi i ljubavi, okupilo se ispred Župe Navještenja Blažene Djevice Marije te krenulo na 42 kilometra dug put. Dugogodišnju tradiciju obilježit će i kratkom stankom u Ščitarjevo gdje vrijedni mještani, udruge, društva bogatom ponudom hrane i pića čekaju hodočasnike.

Hodočašće se nastavlja preko Prepuštovca do Kašine te od Kašine preko Laza do Marije Bistrice u koju bi hodočasnici trebali stići u popodnevnim satima. Za sve vjernike i hodočasnike, u Mariji Bistrici sveta misa bit će služena u 18 sati.

Davne 1991. tadašnji župnik velikogoričke župe Navještenja BDM monsinjor Josip Frkin dao je zavjet Mariji da ako njezinim zagovorom Velika Gorica bude očuvana od ratnih razaranja, vjernici će hodočastiti Majci Božjoj Bistričkoj i natrag. Godinu dana kasnije velikogorički vjernici krenuli su na zavjetno hodočašće i od tada svake godine početkom rujna hodočaste u Mariju Bistricu.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Emily Nović