in ,

Općina Kravarsko osigurava besplatan prijevoz studentima s tog područja te jednokratnu novčanu pomoć srednjoškolcima

Foto: ilustracija

U tijeku su prijave za dva natječaja Općine Kravarsko, besplatan javni prijevoz za studente s područja Općine na relaciji Velika Gorica-Zagreb te za isplatu novčane naknade srednjoškolcima s kravarskog područja. 

Načelnik općine Kravarsko je 26. kolovoza 2024. godine donio Odluku o financiranju prijevoza redovnih studenata sa područja Općine Kravarsko (KLASA: 402-04/24-01/01, URBROJ: 238-18-24-03) i to za studente koji ispunjavaju sljedeće uvjete:

  • da je prebivalište ili privremeno boravište studenta/ice na području Općine Kravarsko,
  • da je student/ica upisan/a na fakultet na području Republike Hrvatske, u akademskoj godini za koju se daje subvencija.

Ukupan iznos mjesečne karte prijevoznika Autoturist Turizam d.o.o. i mjesečne karte prijevoznika ZET d.o.o. na relaciji Velika Gorica-Zagreb za redovne studente financirati će se u cijelosti iz Proračuna Općine Kravarsko.

Studenti koji žele ostvariti pravo na financiranje prijevoza mjesečnih karata prilikom dolaska u Općinu Kravarsko sa sobom trebaju ponijeti potvrdu o redovnom studiranju i presliku osobne iskaznice.

Ostvarivanje prava na isplatu novčane naknade redovnim učenicima srednjih škola s prebivalištem/boravištem na području Općine Kravarsko

Redovni učenici srednjih škola sa prebivalištem/boravištem na području Općine Kravarsko ostvaruju pravo na isplatu novčane naknade u iznosu od 130 eura pod sljedećim uvjetima:

  • da su redovni učenici srednje škole
  • da imaju prebivalište/boravište na području Općine Kravarsko

Zahtjev za ostvarivanje prava na isplatu novčane naknade podnose učenici samostalno (ukoliko su punoljetni) ili njihovi roditelji/skrbnici za maloljetne učenike srednjih škola.

Uz zahtjev se obvezno prilažu sljedeći dokumenti:

  • dokaz o prebivalištu/boravištu učenika na području Općine Kravarsko (preslika osobne iskaznice, uvjerenje o prebivalištu/boravištu)
  • presliku kartice računa učenika
  • dokaz/potvrdu o redovnom pohađanju srednje škole u školskoj godini 2024./2025.

Zahtjevi s navedenim dokazima se podnose radnim danom od 11. rujna 2024. do 10. listopada 2024. godine, isključivo u vremenu od 8:00 do 15:00 sati u Općini Kravarsko, Trg Stjepana Radića 1, Kravarsko ili putem elektroničke pošte: [email protected]

Isplate će se izvršiti na račun podnositelja Zahtjeva, u roku od 30 dana od primitka Zahtjeva.
Zahtjev se može preuzeti na poveznici ovdje.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Tessa Šreng