in , , , , ,

FOTO Živo, veselo i u sportskom duhu: Pogledajte djelić atmosfere na Hrvatskom olimpijskom danu

Uključivanje djece i mladih u sport

Vanjska igrališta osnovnih škola Eugena Kvaternika i Jurja Habdelića puna su djece i talentiranih sportaša članova 17 klubova s područja Velike Gorice koji su mališanima došli prezentirati sportove kojima se bave. 

 

Riječ je o još jednom izdanju Hrvatskog olimpijskog dana u organizaciji Zajednice športskih udruga Grada Velike Gorice. Cilj manifestacije je potaknuti djecu i mlade na bavljenje sportom.

Hrvatski olimpijski dan održava se kao spomen na dan utemeljenja Hrvatskog olimpijskog odbora 10. rujna 1991. godine.

Hrvoje Balen, direktor ureda za programe sporta na lokalnoj razini pri Hrvatskom olimpijskom odboru objašnjava kako je uloga Hrvatskog olimpijskog odbora stvaranje uvjeta za razvoj sporta i razvoj olimpizma u Lijepoj Našoj u suradnji s nacionalnim sportskim savezima i lokalnim sportskim zajednicama.

Vrtićanci i školarci od ranog jutra isprobavaju razne sportove, druže se sa sportašima i gledaju njihove utakmice, ali i mečeve.

“Djeco zašto je važno baviti se sportom, jer ćete kroz sport steći neka nova prijateljstva, naučiti se međusobno uvažavati, naučit ćete se fair playu i uživat ćete u sportu tako da želim da i u današnjem danu i sportskim aktivnostima uživate”, poručio je Balen svima prisutnima.

Svoje sportove i vještine predstavlja 17 klubova članova Zajednice športskih udruga Grada Velike Gorice:

Košarkaški klub Gorica, Košarkaški klub Velgor, Hrvatski rukometni klub Gorica, Ženski rukometni klub Udarnik, Ženski rukometni klub Gorica, Rukometni klub Zagorica, Hrvatski odbojkaški klub Gorica, Odbojkaški klub Velika Gorica, Hrvački klub Velika Gorica 1991., Judo klub Pinky, Judo klub Kokica, Taekwondo klub Velika Gorica, Karate klub Velika Gorica, Plesni klub Vega, Plesni klub Megablast, Cheerleading klub Vegasice i Maraton klub Velika Gorica.

Sportski klubovi će kroz program prikazati i demonstrirati pojedini sport, upoznati javnost o svojem radu i rezultatima u lokalnoj i široj zajednici kroz neposredni razgovor i komunikaciju a na promidžbenim štandovima nazočni će moći dobiti sve informacije o upisu u pojedini klub.

Darko Bekić, predsjednik goričkog Gradskog vijeća, je rekao kako među okupljenom djecom sigurno ima i budućih olimpijaca.

“Danas je glavni zadatak da motiviramo djecu i mlade da se pridruže goričkim sportskim klubovima i da krenu trenirati sportove. Bavljenje sportom pruža vam osjećaj izvrsnosti i požrtvovnosti koji će vas pratiti tijekom života i činiti vas boljim ljudima. Grad će uvijek stajati uz vas kao i uz sve naše klubove i sportaše”, poručio je Bekić.

Goran Kovačić, predsjednik Zajednice športskih udruga grada Velike Gorice je rekao kako zajednica broji oko 7 000 aktivnih sportaša, od čega 5200 maloljetnika, 300 trenera, 54 udruga u 23 različita sporta.

“Danas ćemo prezentirati samo dio onoga što sportske udruge nude. Želim da se što više vas uključi u sport jer sport vas čini boljima”, zaključio je Kovačić.

Zajednica športskih udruga grada Velike Gorice je školama  je školama Eugena Kvaternika i Jurja Habdelića, na čijem su prostoru organizirali događaj, kao zahvalu darovala sportsku opremu koja je uručena ravnateljici Monik Brleković i ravnatelju Ivici Vidoviću.

Još stignete navratiti jer prezentacija sportova traje do 13.30 sati, a cijeli program možete pronaći na poveznici ovdje.

 

 

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Tessa Šreng