in

Kako srediti nokte kod kuće?

Iako manikura u salonu predstavlja opuštajuće, skoro meditativno iskustvo, mnoge žene odlučuju se na kućnu manikuru. Neke nemaju vremena za posjet salonima zbog užurbanog načina života, dok druge jednostavno žele steći novu vještinu i uštedjeti. Samostalnim uređivanjem noktiju možete pokazati svoju kreativnost i razviti preciznost, a svaki kompliment značit će vam puno više. Za kućnu manikuru dovoljno vam je nekoliko osnovnih alata, a ključ je u vježbi – svaka iduća manikura bit će preciznija i kvalitetnija. U nastavku otkrijte što vam sve treba za uspješnu kućnu manikuru te koji su glavni koraci.

Što vam je sve potrebno?

U pravilu, to ovisi o tipu manikure koji želite. Neke žene preferiraju jednostavan minimalistički stil, dok druge vole glamurozne gel nokte – sve ovisi o vašim preferencijama, no neki osnovni alati potrebni su neovisno o stilu:

  • odstranjivač laka za nokte,
  • blazinice,
  • rašpica za nokte,
  • pogurivač zanoktica i kožice,
  • alat za odstranjivanje kožice,
  • škarice ili grickalica za nokte,
  • krema ili ulje za kutikule,
  • medicinski alkohol,
  • bazni lak ili gel,
  • lak za nokte ili gel,
  • zaštitni lak ili gel (gornji sloj),
  • UV lampa.

Kako izraditi gel nokte?

Jedna od dugotrajnijih vrsta manikure, a stoga i omiljena, je geliranje. Pritom možete koristiti meki ili tvrdi gel, ovisno koji izgled i teksturu želite postići. Prvi je korak uređivanje noktiju i okolne kožice. Koristite škarice, rašpicu, pogurivač zanoktica i alat za odstranjivanje kožice kako biste stvorili idealnu podlogu za izradu gel noktiju. Zagladite površinu nokta kako bi gel lakše prianjao.

Prije nanošenja ikakvih proizvoda, prebrišite nokte medicinskim alkoholom kako biste imali sterilnu podlogu. Zatim je vrijeme za nanošenje osnovnog sloja – baznog gela. Svaki sloj mora se slegnuti, a za to će vam koristiti lampa za nokte. Dakle, nakon nanošenja svakog sloja držite nokte od 30 do 60 sekundi pod UV lampom. Nakon baznog gela, nanesite glavni gel i zatim zaštitni sloj. Na kraju, nanesite ulje za kutikule.

Za dugotrajnost gel manikure pokušajte izbjegavati iznimno vruću vodu jer ona može smanjiti vijek trajanja i odići gel s nokta.

Kako napraviti idealnu lak manikuru?

Prvi je korak uklanjanje ostataka laka za nokte i uređivanje noktiju kao i kod gel manikure. Zdravi, uredni nokti najbolja su podloga za sve proizvode. I kod nanošenja laka za nokte, korisno je izgladiti površinu nokta kako bi se lak bolje primio te ga prebrisati medicinskim alkoholom.

Prvo nanosite bazni sloj koji štiti vaše nokte od trajne promjene boje. Zatim je vrijeme za nanošenje odabranog laka – otkrijte široku ponudu kvalitetnih lakova marke Opi. Želite li gušći izgled nalik gelu, nanesite željeni lak u dva sloja, tako ćete postići jaču boju. Nakon toga, vrijeme je za zaštitni sloj koji će osigurati dugotrajnost i spriječiti mehanička oštećenja laka.

Na kraju, možete štapićem za uši ukloniti lak s kutikula ili vrška prstiju, ako ste slučajno dotaknuli okolnu kožu pri lakiranju. Doduše, višak boje najčešće sam nestaje pri pranju ruku te se zadržava samo na noktima. Za zdravlje noktiju, korisno je između dvije manikure napraviti pauzu kako bi se kutikule, ali i sami nokti oporavili.

 

Sponzorirani članak

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

Napisao vgradu