in ,

Most u Čičkoj Poljani trebao bi biti gotov do konca studenog!

Radovi na novom mostu u Čičkoj Poljani, vrijedni nešto više od 1,23 milijuna eura trebali bi biti gotovi do konca studenog – najavio je prilikom današnjeg obilaska radova gradonačelnik Krešimir Ačkar.

 Mještani ovime krate put prema centru grada za 2 kilometra, a važan je i operativcima kada je važno reagirati u što kraćem vremenskom roku.

Investicija je vrijedna 1.234.000 eura, izvođač radova je CIGLENICA d.o.o. iz Zaprešića prema projektu PROJEKTLABA d.o.o. iz Velike Gorice.

Riječ je o armiranom betonskom mostu s tri rasponske konstrukcije s drvenom ogradom. Ukupna dužina svih raspona mosta je 58 metara, a širina 7,5 metara. Most se sastoji od jedne kolničke trake širine 3,6 metara i obostranih pješačkih staza širine 1,7 metara. Iako će novi most biti betonski, betonaža kreće sutra, veza sa starim mostom ostat će vidljiva u ogradama za pješake koje će biti drvene i čelične. Predviđene su u visini od 100 centimetara, odgovarajuće zaštićene zaštitnim premazima.

– Za stanovnike Kuča i Čičke Poljane, izgradnja ovoga novoga mosta je od iznimne važnosti jer značajno unapređuje prometnu povezanost i sigurnost u ovome dijelu našeg grada. Most će biti zapravo ključna infrastruktura koja povezuje ove zajednice i olakšava svakodnevne aktivnosti i doprinosi u konačnici kvaliteti života. Vrijednost radova koja je ugovorena je 1.234.000 eura. Bitno je naglasiti da sutra ide betonaža apsolutno cijelog mosta te nakon toga se pristupa onoj drvenoj konstrukciji koja će simbolično, jer je prošli most bio drven, obilježiti i simboliku onoga staroga mosta zajedno sa ovim novim kojeg ćemo otvoriti, nadamo se, do konca studenog – poručio je gradonačelnik Krešimir Ačkar zahvalivši na odličnoj suradnji predsjednicima Mjesnih odbora Čičke Poljane i Kuča.

– Prošlo je dugih 14 godina! Toliko smo čekali da se nešto ovako ostvari, sad smo to i dočekali, mnogo je vremena prošlo, sretni smo, zadovoljni, radovi napreduju dobro. Zahvaljujemo gradonačelniku na izvrsnoj suradnji. Zajedno rješavamo mnoge probleme tako i ovaj – poručio je predsjednik MO Čičke Poljane Darinko Gučić, dodajući kako nastavljaju s velikim projektima:

– Sljedeći projekt je čišćenje rijeke Odre i uređenje obale. Rijeka Odre je izvorska rijeka, trebala bi biti čista. Tu postoji veliki turistički potencijal za razvoj, ne samo Čičke Poljane, nego i cijele Velike Gorice.

Mještani Čičke Poljane uskoro bi trebali dobiti i spremište te garažu za potrebe DVD-a.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

Napisao vgradu