in , , , ,

Revija etno haljina te radionice izrade turopoljskih poculica i podgutnica u Novom Čiču

Dani europske baštine u Novom Čiču

U Novom Čiču će se drugu godinu za redom održati Dani europske baštine i to u prostorijama Edukativno kulturnog centra Novo Čiče. Dvodnevna manifestacija uključuje aktivnosti poput obilaska centra, reviju etno haljina te zanimljive radionice izrade suvenira te izrade tradicionalnog turopoljskog veza. 

Kroz subotu, 12. listopada, održat će se obilazak Edukativno kulturnog centra Novo Čiče te upoznavanja s aktivnosti i djelatnostima Kulturno-umjetničkog društva „ČIČE“ Novo Čiče nakon čega slijede radionice.

Obilazak Centra počinje u 9 sati, a nakon toga će se održati prikaz tkanja platna i prebora na dasku uz mogućnost da se sudionici i sami okušaju, radionica tradicionalnog turopoljskog veza, radionica izrade minijaturnih suvenira – turopoljskih plemenitaških poculica te radionica izrade turopoljske podgutnice.

 

Za sve radionice potrebne su prijave putem maila [email protected].

Dan nakon, u nedjelju 13. listopada, će KUD „ČIČE“ Novo Čiče u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Velike Gorice održati reviju etno haljina izrađenih na tkalačkom stanu te ukrašenih vezom. Revija će se održati u Parku plemenite opčine turopoljske s početkom u 14 sati.

Organizator navedenih aktivnosti je Kulturno umjetničko društvo “ČIČE” Novo Čiče u suradnji s Gradom Velika Gorica i TZ grada Velike Gorice.

Ove godine se kulturna manifestacija Dani europske baštine u Velikoj Gorici 2024. održava se na nizu lokacija na širem području grada sve do 27. listopada 2024.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Tessa Šreng