in ,

Paljenje rakije u Mraclinu ni kiša nije omela

Foto: Mraclin.hr

Niti nepovoljni vremenski uvjeti nisu spriječili Mraclince u paljenju rakije!

Kiša je ovogodišnje paljenje rakije premjestila u dvoranske uvjete – rakija se po prvi puta palila u Društvenom domu u Mraclinu, no to nije nimalo omelo atmosferu koja je dobro odražavala slogan – „Rakia connecting people“.

Foto: Mraclin.hr

Posebna zahvala pripada kazandžiji Kikiju Galekoviću i njegovim asistentima, koji su se potrudili da sve protekne u najboljem redu. Spelancije su svojim nastupom uveličali brojni gosti – KUD Putalj iz Kaštel Sućurca, koji su nas uputili u folklornu baštinu gradskih mediteranskih sredina, što je svojevrsno osvježenje uobičajenog programa Paljenja. Pri tome svakako imamo na umu i angažman što su ga članovi Putlja pokazali u prigodnim aftericama – u petak nakon večere i u subotu nakon glavnoga programa – poručuju iz Mrclina.

Poseban trenutak večeri bio je nastup najmlađih članova Dučeca. Prema tradiciji, ovo im je bio jedan od prvih javnih nastupa, a pod budnim okom Doriane Crnić Vlahovac, izvedba je bila uspješna, pokazujući da Dučec ne mora brinuti za svoju budućnost jer mladi naraštaji spremno preuzimaju tradiciju.

Foto: Mraclin.hr
Foto: Mraclin.hr

Posjeta i promet, unatoč vremenskim prilikama, bili su vrlo dobri, a tomu je pridonijelo sponzorstvo obitelji Mikice Cvetnića Esperantovog i obitelji Macenić.

Još jedna subota u Mraclinu prošla je u duhu tradicije, a brojnim gostima pridružili su se i zamjenik gradonačelnika Neven Karas te Maja Toth, direktorica Turističke zajednice Velike Gorice, svjedočeći očuvanju kulturne baštine ovog mjesta.

Foto: Mraclin.hr
Foto: Mraclin.hr

Foto: Mraclin.hr

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Redakcija