in , , , , ,

FOTO Gastro Turopolja privukao brojne posjetitelje iz Gorice i šire; Vatrogasci Kosnice skuhali najbolju kotlovinu, Mraclinci bili najveseliji

Park plemenite općine turopoljske ove je nedjelje vrvio posjetiteljima 23. Gastra Turopolja. Odlična hrana, živa glazba, lijepo vrijeme i vikend raspoloženje osiguralo je izlet za pamćenje. 

U spremanju najboljeg turopoljskog nedjeljnog ručka natjecalo se 45 ekipa, od čega je 25 ekipa spremalo kotlovinu, dok su ostali kuhali gulaš ili šarana.

Pobjednici u spremanju najbolje kotlovine su Članovi DVD-a Kosnica. DVD Drnek je zauzeo drugo mjesto, a treća je bila ekipa iz Plemenite opčine turopoljske.

Jela su ocjenjivali Zlata Muck, Tomislav Špiček, Ribafish i influencer Hungry Mile, odnosno Mile Butorac.

No nije se nagrađivala samo najbolja gastro ponuda, već i najuređeniji stol i najveselija ekipa. Tako su nagradu za najljepše uređen stol dobili Buševčani, dok su titulu najveselijih odnijeli Mraclinci.

Rijetko tko može odoljeti ukusnoj hrani, osobito turopoljskim delicijama pa je manifestacija oko stolova okupila i mlado i staro. Za nedjeljni ručak moglo se uživati u kotlovini, gulašu, janjetini, šaranu, ali i domaćim delicijama poput pita, štrudli i štrukli koje su spremile goričke udruge i društva.

U ponudi su se našle brojne vrste kolača, likera i proizvoda domaćih OPG-ovaca.

Poznatu i zabavnu manifestaciju posjetio je i gradonačelnik Velike Gorice Krešimir Ačkar koji je poručio kako je manifestacija svake godine sve bolja.

“Želim zahvaliti svima koji sudjeluju u ovoj prekrasnoj manifestaciji, jednoj od najljepših manifestacija koja se odvija u našem gradu, koja je svake godine sve bolja. O svemu tome svjedoči i velik broj okupljenih sugrađana na najvećem ručku na otvorenom u gradu”, izjavio je Ačkar.

Park plemenite općine turopoljske posjetio je i zamjenik župana Zagrebačke županije Ervin Kolarec te poručio kako se jučer u Velikoj Gorici mogao pojesti najbolji ručak.

“Najbolji ručak danas je bio u mojoj Velikoj Gorici. Čestitam svim vrijednim udrugama i pojedincima, Gradu, Turističkoj zajednici VG i Udruženju obrtnika VG na sjajnoj organizaciji i prezentaciji”, poručio je Kolarec.

Ovogodišnjim izdanjem Gastra izuzetno je zadovoljna i direktorica Turističke zajednice Maja Toth koja je istakla kako je odaziv na događaj bio odličan te da je vidljivo kako se uključio cijeli grad i okolica.

“Posna sam na naš ovogodišnji Gastro Turopolje koji je i ove ispunio park do posljednjeg mjesta. Srca su nam ispunjena zahvalnošću prema svima koji su pridonijeli uspjehu ovogodišnje manifestacije. Posebno zahvaljujemo svim izlagačima, kuharima, volonterima i posjetiteljima – bez vas ovo ne bi bilo moguće!”, naglasila je Toth i najavila sljedeći Gastro s novim jelima, idejama i aktivnostima.

 

 

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Tessa Šreng