in ,

Članovi Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Velika Gorica sudjelovali u programu “Rame uz rame”

Projekt Ministarstva hrvatskih branitelja

Članovi Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Velika Gorica boravili su  od 11.do 13. listopada 2024. u Sinju i Hrvacama. U sklopu programa „Rame uz rame“ koje financira Ministarstvo hrvatskih branitelja, u Veteranskom centru u Sinju održan je prvi dio aktivnosti u vidu stručnih i edukativnih predavanja, a tema edukacija bila je briga o vlastitom zdravlju i duhovno osnaživanje i važnost socijalizacije.

Drugi dio aktivnosti proveden je posjetom braniteljskoj  zadruzi  za avanturistički turizam Patriot u Hrvacama gdje je  održana   praktična edukativna radionica o  dosadašnjem iskustvu u radu navedene zadruge s mogućnošću osnivanja sličnog oblika zadruge  na području Velike Gorice.

Također su posjetili samostan Gospe Sinjske u kojem je  održana duhovna obnova članova udruge, a i prisustvovali su Misnom slavlju proglašenja Crkve Čudotvorne Gospe Sinjske  manjom bazilikom.

U Veteranskom centru za hrvatske branitelje, članove udruge posjetio je Ministar hrvatskih branitelja i Potpredsjednik vlade RH, general Tomo Medved.

U sklopu ovog trodnevnog boravka u Sinju, članovi udruge posjetili su Memorijalni centar Josip Jović u Aržanu, koji je ne samo spomen na njega nego i na sve hrvatske branitelje.

Treći dan u Sinju iskoristili su za obilazak , te su posjetili Alkarske dvore s Muzejem Sinjske alke i Muzej Cetinske krajine.

Na kraju su zapalili svijeće kod spomenika hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata, gdje im se pridružio gradonačelnik Sinja Miro Bulj.”

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Tessa Šreng