in , , ,

Nova platforma za poticaje sadašnjim i budućim poduzetnicima Velika Gorica Business Forum sutra popunila svoj prvi događaj

Raste broj stanovnika, ali i poduzetnika i tvrtki Velike Gorice. U skladu s razvojem gospodarstva u Gradu razvio se novi projekt Velika Gorica Business Forum čiji je cilj okupiti poduzetnike Velike Gorice u svrhu razmjene iskustva i boljeg povezivanja s gradskim čelnicima. 

Renato Ivanuš, direktor Tvornice sadržaja i organizator Velika Gorica Business Foruma objasnio je kako je novi projekt zamišljen kao platforma koja će okupiti poduzetnike Velike Gorice te naveo njegovu svrhu.

“Platforma namijenjena investitorima i poslovnim ljudima da bi mogli među sobom razmjenjivati svoja mišljenja i iskustva. Drugi cilj je ostvarenje bolje komunikacije s gradskom upravom, i onima koji su direktno povezani sa poduzetništvom, što će poduzetnicima otvoriti vrata što će gospodarsku klimu u ovom gradu dignuti na još višu razinu”, rekao je i najavio sutrašnju konferenciju koja je prvi događaj u sklopu novog Velika Gorica Business Forum projekta.

Ivanuš je otkrio kako je ugodno iznenađen odazivom jer se prijavilo stotinjak ljudi. Otkrio je kako će na konferenciji biti riječi o preduvjetima za ostvarenje određenog poduzetničkog projekta u Velikoj Gorici te će ostvareni poduzetnici podijeliti svoja iskustva.

Također će se održati dvije panel rasprave na kojima će svoje poduzetničke pothvate podijeliti uspješni i afirmirani poduzetnici koji su investirali na području Velike Gorice.

Gradonačelnik Krešimir Ačkar je izrazio svoju potporu projektu te istaknuo gospodarsku konkurentnost Velike Gorice za koju kaže kako je strateški super pozicionirana što su prepoznali mnogi gospodarski giganti poput Lidl-a Hrvatska, Hrvatske pošte i Atlantic grupe koji su premjestile svoja sjedišta u Veliku Goricu.

“Izuzetno mi je drago da naš grad postaje sve atraktivniji za poduzetnike i investitore. Ovaj trend rasta broj tvrtki i poduzetnika zapravo je kontinuitet sustavnog ulaganja u infrastrukturne projekte, poticanje mjera za zapošljavanje i suradnje sa svim sektorima”, naveo je Ačkar.

Rekao je i kako Gorica osigurava poticaje za poduzetnike, podršku rješavanju birokratskih prepreka, i ulaganje u razvoj gospodarskih zona. Izvijestio je kako je poslovna zona Rakitovec u potpunosti rasprodana, dok je poslovna zona Kušanec u procesu da pređe u vlasništvo velike gorice koja bi se protezala na 55 hektara.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Tessa Šreng