in ,

Zabava i plesnjak za starije: ‘Čaga kao nekada’ na zagrebačkom Ribnjaku

Oživljeni plesnjaci kao nekada

Foto: Centar mladih Ribnjak Facebook

Centar mladih Ribnjak u Zagrebu organizira niz događaja pod nazivom ‘Čaga kao nekada’ kojima je cilj oživjeti način zabave i autentične plesnjake kakvi su nekad bili u Zagrebu. Za glazbu je zadužen Renome bend koji svira uživo. 

Održana su već dva događanja ‘Čage kao nekada’ na zagrebačkom Ribnjaku. Prvi plesnjak posjetilo je stotinjak čagera, a velik broj posjetitelja okupio se i na posljednjem događaju sredinom listopada. Stari čageri prisjetili su se svojih pokreta u Velikoj dvorani centra Ribnjak gdje ih je čak tri sata zabavljao Renome bend koji će svirati i na sljedećim plesnjacima.

Plesnjaci ‘Čaga kao nekada’ održavati će se svakog mjeseca do kraja godine, u centru Ribnjak, s početkom u 19 sati. Nova čaga bit će 3. studenoga, a ostale na datume: 24. studenog, 1. i 29. prosinca.

Ideja iza događaja je prikazati kako je to nekada bilo te se tako dobro i zabaviti

Glazba koja svira na Čagi su hitovi od 60-ih godina prošlog stoljeća do današnjih dana.

“Pokušat ćemo napraviti jedan mix bivših čajanki, starog dobrog Tucmana, do Nabodera, Lapidarija, Kulušića i Saloona i današnjih čagi u restoranima koje više ne postoje osim kad je u njima svadba”, izjavili su organizatori.

Foto: Centar mladih Ribnjak Facebook

“Zagreb je nekad bio mali Liverpool i imao je oko 40 plesnjaka. Od utorka do nedjelje mogli ste birati i zapravo juriti s jedne čage na drugu. Fajrunt je bio najkasnije u 22.30, da bi se stiglo na zadnji tramvaj, da bi cure na vrijeme došle doma i da bi ih dečki još mogli otpratiti. Upravo to želimo vratiti danas za one koji se toga još uvijek sjećaju i žude za tim kao i za one koji to ni ne znaju jer ih u to vrijeme nije bilo”, glavna je ideja organizatora, kako stoji u opisu istoimene Facebook grupe.

Organizatori pozivaju ljubitelje plesnjaka svih generacija da se prisjete svojih popularnih pokreta, ulašte cipele za ples i 3. studenog dođu čagati.

 

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Tessa Šreng