in

Uhićene vozačice; jedna alkoholizirana, druga bez položenog vozačkog

Tijekom redovnog nadzora prometa, policijski službenici zabilježili su dva slučaja nesavjesne vožnje u kojima su vozačice prekršile zakon vozeći pod utjecajem alkohola i bez položenog vozačkog ispita. Obje prekršiteljice završile su na nadležnim prekršajnim sudovima gdje su im izrečene odgovarajuće kazne.

Velika Mlaka

U prvom slučaju, oko 2.45 sati na Zagrebačkoj cesti u Velikoj Mlaki, policija je zaustavila osobno vozilo kojim je upravljala 36-godišnja vozačica. Alkotestiranjem je utvrđeno da ima 1,85 g/kg alkohola u organizmu, čime je znatno prekoračila dozvoljenu granicu alkohola u krvi.

Vozačica je odmah uhićena i smještena u posebne prostorije do otrježnjenja, nakon čega je dovedena pred nadležni prekršajni sud. Sud ju je proglasio krivom i izrekao joj novčanu kaznu od 1.000 eura te zabranu upravljanja vozilom B kategorije u trajanju od dva mjeseca.

Veleševec

Drugi slučaj dogodio se istog dana u 9.50 sati na Županijskoj cesti 3041 u mjestu Veleševec, gdje su policijski službenici zaustavili 28-godišnju vozačicu osobnog automobila. Provjerom je utvrđeno da upravlja vozilom bez položenog vozačkog ispita, odnosno prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom. Nakon uhićenja, vozačica je dovedena pred prekršajni sud, koji joj je izrekao kaznu zatvora u trajanju od sedam dana, uz uvjetnu osudu na rok od jedne godine.

Ovi primjeri nesavjesne vožnje naglašavaju važnost pridržavanja prometnih pravila te rizike koji proizlaze iz vožnje pod utjecajem alkohola i bez odgovarajuće kvalifikacije. Policija apelira na vozače i vozačice da svojim ponašanjem ne ugrožavaju živote i sigurnost svih sudionika u prometu te nastavlja s redovnim nadzorom u cilju osiguranja poštivanja zakona na cestama.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Redakcija