in ,

OBAVIJEST o isplati božićnica umirovljenicima

Iz Grada obavještavaju umirovljenike koji imaju mirovinu do 430,00 € (računajući tuzemnu i inozemnu mirovinu ukupno) i korisnike nacionalne naknade za starije osobe s prebivalištem na području Grada Velike Gorice, kako mogu ostvariti pravo na isplatu božićnice.

Mjerilo za isplatu božićnice umirovljenicima predstavlja iznos u stavci ″mirovina″, bez dodataka.

Iznos božićnice određuje se na sljedeći način:

Iznos mirovinskog primanja Iznos  božićnice
Do 230,00 € 110,00 €
230,01 – 350,00 € 55,00 €
350,01 – 430,00 € 40,00 €
Iznos nacionalne naknade Iznos  božićnice
150,00 € 110,00 €

Naglašavamo kako ove godine SVI umirovljenici koji imaju mirovinu do 430,00 € i SVI korisnici  nacionalne naknade moraju se prijaviti u Evidenciju umirovljenika/korisnika nacionalne naknade predajom  Obrazac za prijavu u Evidenciju.

 

Obrazac se može preuzeti na web  stranici Grada Velike Gorice www.gorica.hr te na porti gradske uprave.

Uz popunjeni obrazac  potrebno je priložiti:

  • dokaz o prebivalištu ( kopija obiju strana osobne iskaznice ili uvjerenja o prebivalištu),
  • dokaz o visini mirovine (odrezak od mirovine ili obavijest poslovnih banaka o mirovinskim primanjima ili potvrda o visini mirovine izdana od HZMO-a za prethodni mjesec ili Rješenje o mirovini za korisnike koji su u zadnja 3 mjeseca ostvarili pravo na mirovinu),
  • dokaz o priznavanju prava na nacionalnu naknadu za starije osobe (Rješenje ne starije od 3 mjeseca ili  obavijest poslovne banke iz koje je vidljivo da je korisniku  isplaćena nacionalna naknada za prethodni mjesec),
  • kopiju dokumenta iz kojeg je vidljiv OIB korisnika. 

Ispunjen i potpisan obrazac i pripadajući  prilozi predaju se u Grad Veliku Goricu, Trg kralja Tomislava 34, (šalter u prizemlju), radnim danom od 09.00. – 15,00 sati, a navedenu dokumentaciju moguće je skenirati i poslati na mail adresu  [email protected] 

Isplata božićnice bit će u poslovnicama FINA-e, u razdoblju od 25.11.2024. – 20.12.2024. godine.

Kako bi preuzeli božićnicu umirovljenici odnosno korisnici nacionalne naknade za starije osobe moraju doći osobno, ponijeti osobnu iskaznicu te dokument iz kojeg je vidljiv njihov OIB.

U slučaju spriječenosti dolaska umirovljenika odnosno korisnika nacionalne naknade, božićnicu može preuzeti i druga osoba koja mora predočiti svoju osobnu iskaznicu te osobnu iskaznicu i dokument iz kojeg je vidljiv OIB korisnika božićnice.

Prijave za upis u Evidenciju  zaprimaju se od 28.10.2024.do 06.12.2024. godine.

Molimo umirovljenike/korisnike nacionalne naknade da poštuju propisane rokove jer nakon njihovog proteka neće biti moguće ostvariti pravo na božićnicu. Dodatne informacije mogu se dobiti na tel: 6269-918 ili 6269-938 – poručili su iz Grada.

                                                                                                                                     

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Redakcija