in , , , , ,

Održana prva etnoradionica Društva žena Velika Mlaka

Sinoć je u prostorijama Mjesnog odbora Velika Mlaka održana prva etnoradionica u organizaciji Društva žena Velika Mlaka.

Ova kreativna radionica, koju je vodila svestrana Monika Adžaga, okupila je brojne sudionike koji su s velikim entuzijazmom sudjelovali u stvaranju tradicionalnih rukotvorina.

Sudionici su tijekom tri sata izrađivali poculice i podgutnice, simbole Turopolja, koji će krasiti adventski vijenac ispred Vatrogasnog doma Velika Mlaka.

Na radionici su, osim članica Društva žena, bile prisutne i predstavnice drugih udruga i KUD-ova, uključujući Snježanu Bićanić Hren iz Udruge žena iz Kozjače te voditeljicu grupe za izradu narodnih nošnji Goranku Ignjatović.

Uz odrasle, radionici su se pridružila i djeca, a kreativno druženje dodatno je obogatila profesorica hrvatskog jezika Martina Martinković s kćeri Doris. Zbog iznimnog interesa, planira se organizirati još jedna etnoradionica!

Ova inicijativa ne samo da promovira očuvanje tradicije, već i potiče zajedništvo i suradnju među različitim generacijama i udrugama. Radionica je bila uspješan korak prema jačanju zajednice Velika Mlaka.

Foto: Društvo žena Velika Mlaka

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?