in , ,

Ačkar imenovan članom Predsjedništva HDZ-a

HDZ na Općem saboru izabrao nove članove Predsjedništva i Nacionalnog odbora, među njima i naš gradonačelnik Krešimir Ačkar

Foto: instagram mhdz_vg

Izborom deset članova predsjedništva HDZ-a te 40 članova Nacionalnog odbora, usvajanjem izvješća predsjednika stranke Andreja Plenkovića o radu stranke od posljednjeg sabora, usvajanjem Programa te izmjena i dopuna Statuta, u Zagrebu je zaključen 19. opći sabor HDZ-a.

Izaslanici su za deset članova Predsjedništva HDZ-a većinom glasova uz našeg gradonačelnika Krešimira Ačkara izabrali i Antoniju Jozić, Igora Androvića, Ninu Obuljen Koržinek, Anđelka Stričaka, Marka Marušića, Ivana Celjaka, Ernesta Petryja, Blaženka Bobana te Šimu Erlića.

– “Sigurna Hrvatska” bio je slogan pod kojim smo došli 2020. godine na vlast i sigurno je da su građani Republike Hrvatske to prepoznali. Građani traže sigurnost na sociološkom aspektu, osobnoj egzistenciji, nacionalnoj sigurnosti i u svemu onome što smo mi pružili u HDZ-u na čelu s predsjednikom Andrejem Plenkovićem. Nastojat ćemo zadovoljiti sve ono što je usmjereno na običnog čovjeka i njihove potrebe kako bismo i dalje imali njihovo povjerenje, poručio je između ostalog Ačkar za HRT.

Cijeli intervju možete poslušati ovdje:

Predsjednik stranke Plenković u završnom je govoru, uz zahvalu svim izaslanicima na dolasku i angažmanu, rekao kako se može konstatirati visoki stupanj političkog suglasja unutar HDZ-a o smjeru kojim treba i dalje graditi, unaprjeđivati rad stranke, a osobito visoki stupanj i dogovora i odlučnosti da zajednički rade na boljitku Hrvatske, hrvatskog naroda, svih građana Hrvatske, kao i boljitka Hrvata izvan Hrvatske.

Plenković je najavio i kako će u ponedjeljak u Zagrebu biti održana konstituirajuća sjednica Predsjedništva stranke, dok će u petak, 17. lipnja na Jarunu u organizaciji Utemeljitelja HDZ-a biti obilježena 33. obljetnica osnivanja Hrvatske demokratske zajednice.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Loading…

0

Što misliš?

Napisao vgradu