in

Aglomeracija u Donjem Turopolju se nastavlja

U sklopu aglomeracije, započeli su radovi iskopa zemlje i postavljanja cijevi u Gornjem Podotočju

Radovi na aglomeraciji traju već nekoliko mjeseci na području Donjeg Turopolja, a i šire. Nakon Starog Čiča, Vukovine, Mraclina, Okuja, Buševca i Kuča, na red je došlo i Gornje Podotočje gdje su također započeli radovi na iskapanju zemlje i postavljanju cijevi za odvodnju.

Vlasnik tvrtke “Kap po kap” iz Županje Mladen Kovačević rekao je da mu je drago da je došao u Turopolje i da njegova tvrtka ima iskustva u radovima aglomeracije. Na području Gornjeg Podotočja imaju za iskopati oko 1.800 m kanala i potaviti cijevi za odvodnju. Radit će po etapama, svaka u duljini 50-80 m. Iskop započinje sa zapadne strane sela, iz pravca škole Vukovina. Prema njegovim riječima, iskopat će i postaviti šahtove i u dvorišta mještana Gornjeg Podotočja, dok je dovod od sanitarnog čvora do tog šahta, obveza svakog vlasnika objekta.

Kovačević je rekao da su im ovo prvi radovi na ovom području, a angažirano je 12-15 djelatnika njegove tvrtke, kao i građevinska operativa kojom raspolaže. Smještaj su pronašli na području Gradića i njime su zadovoljni.

Na kraju je pozvao stanovnike Gornjeg Podotočja na strpljenje, ali i na suradnju u narednih oko 2 mjeseca koliko je planirano trajanje radova. Ispričava se što će pojedini dijelovi prometnice biti privremeno zatvoreni, ali zbog širine kolnika, unutar naselja nije moguće organizirati protok prometa.

Treba podsjetiti da su priključci na kanalizaciju besplatni.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Redakcija