in , , , ,

Ansambli i društva oduševila publiku na otvorenju 22. Međunarodnog festivala folklora

Međunarodni festival folklora u svojem 22. izdanju sinoć je, na svečanom otvorenju manifestacije, okupio i oduševio brojne posjetitelje svih uzrasta. Na pozornici u Parku dr. Franje Tuđmana s početkom u 20:30 sati brojni ansambli i kulturno – umjetnička društva pokazala su svoja umijeća kroz plesne nastupe.

U posljednjih 25 godina ova manifestacija u Velikoj Gorici okupila je više od 160 grupa iz oko 30 zemalja s pet kontinenata. Ove godine, ansambli i KUD-ovi pristigli su iz raznih dijelova Europe, a ovogodišnji gosti su Folklorni ansambl „Vitosha“ iz Sofije, R. Bugarska, Kulturno umjetničko društvo „Bratinečko srce“ iz Bratine, R. Hrvatska, Kulturno umjetničko društvo „Mirče Acev“ iz Prilepa, R. S. Makedonija, Folklorni ansambl „Ivan Mažuranić“ iz Karlovca, R. Hrvatska te Folklorna grupa „Krebane“ iz Brusy, R. Poljska. Organiztaor ove predivne manifestacije FA Turopolje, nastupio je u uvodnom dijelu programa.

Svečanom otvorenju nazočan je bio predsjednik Gradskog vijeća Darko Bekić koji je posjetiteljima poželio dobru zabavu te poručio kako mu je drago da se tradicija pokazuje i oživljava, čak i među mladima, na ovaj način na koji to čini ova manifestacija. Direktorica Turističke zajednice Velike Gorice Maja Toth također je pratila nastupe brojnih gostiju na velikogoričkoj  pozornici, a potom im je uručila i zahvalnice.

Međunarodni festival folklora možete posjetiti još danas po sljedećem rasporedu:

  • 9:30-11:30h – Velika Gorica, „Dobrodošlica“ Turistički informacijski centar, Trg kralja Tomislava 2, Velike Gorice, ,strani izvođači
  • 20:30h – Službeni nastup folklornih grupa i podjela priznanja, Park dr. Franje Tuđmana, Zagrebačka 37, Velika Gorica

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

Napisao vgradu