in ,

Biciklisti koji nisu vozili po biciklističkoj stazi ‘zaradili’ kaznu

Policija apelira na vozače da poštuju za to predviđene označene staze ne bi li ugrožavali sebe, ali i druge sudionike u prometu

Ovog tjedna policija u Velikoj Gorici ponovno je provodila još jednu akciju nadzora prometa. Tijekom srijede i četvrtka, točnije 7. i 8. travnja, posebno su nadzirali motoriste, mopede i bicikliste u periodu od 10 do 18 sati, a tijekom akcije evidentirali su pet prekršaja koji su se odnosili na bicikliste zbog ne kretanja vozača bicikala biciklistikom trakom.

Naime, svi biciklisti koje je policija uočila, točnije njih petero, kažnjeno je zbog izbjegavanje biciklističke staze i kretanja kolnikom namijenjenim isključivo za automobilski promet.

Cilj akcije poštivanje je prometnih propisa od strane vozača motocikala, mopeda i bicikala, glede nošenja zaštitne kacige, vožnja bicikala po biciklističkoj stazi. Biciklisti, mopedisti i motociklisti su najranjivija skupina sudionika u prometu.

Također tijekom provođenja akcije utvrđeno je i 20 ostalih prekršaja iz domene prometa tj. ukupno je utvrđeno 25 prometnih prekršaja.

Obzirom na konstantno povećanje broja bicikala u prometu kao i sve češće sudjelovanje istih u prometnim nesrećama, tijekom provođenja zadaća posebnu smo pozornost posvetili prekršajima koje čine vozači bicikala naročito se to odnosi na prekršaje vožnje po nogostupu, nekorištenja biciklističkih staza ili traka, kretanje u nedopuštenom smjeru i nekorištenja reflektirajući prsluka za vrijeme noći izvan naselja, obavijestili su iz policije.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Redakcija