in , ,

Bijela nedjelja u Kravarskom uz procesiju i godišnjicu posvećenja crkve

Ove nedjelje, 07. travnja prigodno, na 1. obljetnicu posvećenja i otvorenja župne crkve Uzvišenja svetog Križa Kravarsko bit će upriličen svečani program.

Program će započeti u 10.45 sati procesijom od pastoralnog centra ‘Stjepan Povoljnjak’ do crkve, a potom će se u 11.00 sati održati sveta misa nakon koje će uslijediti prigodni domjenak i prigodno druženje u centru Kravarskog.

Podsjetimo, crkvu je posvetio sisački biskup Vlado Košić koji je predvodio svečano misno slavlje. Stara župna crkva u Kravarskom srušena je u razornom potresu 29. prosinca 2020. godine, a nova crkva gotovo je istih dimenzija i oblika i sagrađena je na istom mjestu gdje je bila i stara, na uzvisini usred mjesta. Nešto je veća zbog jačih temelja, a zvonik je izgrađen po uzoru na onaj koji je srušen bombardiranjem u Drugom svjetskog ratu. Također, novost su nadstrešnice nad svakim ulazom, a i oltarski prostor je nešto drugačije liturgijski orijentiran nego u staroj crkvi. Ujedno ovo je prva u potpunosti obnovljena crkva, nakon potresa, u Sisačkoj biskupiji.

Prisjetimo se kako je to izgledalo na posvećenju crkve prošle godine:

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?