in

Broj noćenja u Zagrebačkoj županiji raste za 20%: Kontinentalni turizam na usponu

Uspješno ljeto u Zagrebačkoj županiji: porast broja noćenja za 20%

Zagrebačka županija doživljava pravi procvat kontinentalnog turizma, a statistički podaci to potvrđuju. U prvih 15 dana srpnja, ovu popularnu destinaciju posjetilo je impresivnih 17 000 gostiju, što predstavlja rast broja noćenja za čak 20% u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Posebno privlačna domaćim turistima, Zagrebačka županija nudi bogatstvo eno i gastro sadržaja te se ističe svojim medicinskim i rehabilitacijskim turizmom. U posljednjem desetljeću, uloženo je znatno u ovaj segment, s posebnim naglaskom na lječilište Naftalan u Ivanić Gradu, gdje je investirano gotovo 9 milijuna eura. Kao rezultat, usluge ove specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju podignute su na još višu razinu, uz održavanje visokog mjesta na svjetskim zdravstvenim listama.

Naftalan je posebno poznat po svom uspješnom pristupu u liječenju psorijaze, gdje se ističe kao druga najbolja specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju na svijetu.

Cijene su prilagođene standardu domaćih gostiju, a dolazak u ovu regiju iz drugih dijelova Hrvatske je jeftiniji, brži i jednostavniji. Gosti mogu uživati u raznim sadržajima poput bazena i sportskih aktivnosti, s prihvatljivom cijenom dnevne ulaznice za bazen od 7,50 eura. Puni pansion u lječilištu Naftalan dostupan je za 61 euro.

Zagrebačka županija je jedna od pet najrazvijenijih županija u Hrvatskoj i teži postati vodeća u kontinentalnom turizmu kroz neprestani rad na osnaživanju svih vidova turizma.

Fokus na brigu o domaćim gostima i prepoznavanju zdravstvenog turizma kao važnog i nužnog, Zagrebačka županija nastavlja razvijati svoj turizam ‘po mjeri čovjeka’.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Loading…

0

Što misliš?

Napisao vgradu