in ,

Članovi Maraton kluba Velika Gorica nastupili u Zagrebu i na Krku

U subotu, 26. rujna održano je Prvenstvo Hrvatske u sprint duatlonu na zagrebačkom Jarunu gdje je nastupio član MK Velika Gorica Bruno Škrinjarić te Krk trail sa startom i ciljem u Baškoj gdje je nastupio Josip Martinović.

Bruno je nastupio na Prvenstvu Hrvatske u sprint duatlonu na zagrebačkom Jarunu. Disciplina je to koja se sastoji od 5 km trčanja, 20 km vožnje biciklom i onda opet 2,5 km trčanja za kraj. Ukupni prvak se zapravo odavno znao, pošto Silvije Tomac u zadnje dvije godine dominira svim duatlonskim utrkama pa je zapravo samo bilo pitanje raspodjele ostalih medalja u apsolutnom poretku.

Bruno je krenuo odlično – prvih 5 km valja istrčati brzo, ali i s određenom dozom rezerve, pošto ipak nakon toga slijedi vožnja bicikom i drugo trčanje. Za prvih 5 km Bruni je trebalo 16:48, nakon čega je uslijedila vožnja bicikla od 20 km. Bicikl je odradio standardno s vožnjom u grupi za 28:27, nakon čega je uslijedilo i završno trčanje od 2,5 km, za što je Bruni trebalo 8:37. Na kraju je, uz veliku borbu, za ukupno 55:21 ipak završio kao četvrto-plasirani u apsolutnom poretku, no popeo se i na najviše postolje u svojoj dobnoj kategoriji M30.

S druge strane, na Krku je održana utrka sasvim drugog tipa. Josip Martinović nastupio je na Krk trailu, na najdužoj utrci od 24 km s više od 900 metara visinske razlike. Trail utrke se trčaju po raznim podlogama – cesti, makadamu, livadamo, šumi, kamenjaru pa čak i po plitkim rijekama. Vremenski uvjeti na Krku svakako nisu bili blagonakloni natjecateljima uz kišu i jaku buru, no to je upravo bio i dodatan izazov za uspješno savladavanje staze koja je počela i završila u Baškoj. Josip je ovu izazovnu dionicu završio za 2:33:51 i popeo se na 13. mjesto u ukupnom poretku.

Sljedeća dva tjedna Bruno se opet prebacuje u “trening mode”, prije posljednje ovosezonske triatlon utrke – još jedan srednje dugi triatlon u Petrčanima, Zadarhalf Triathlon by Falkensteiner Punta Skala. Nakon toga, Bruno će nastupiti na posljednjim utrkama Lige Hrvatskog cestovnog trčanja. Za Josipa također slijeki kratki odmor, a njegova sljedeća utrka je polumaraton Ivan Starek koji će se održati sredinom studenog na zagrebačkom Jarunu.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

Napisao vgradu