in ,

Dan osoba s invaliditetom: Marinina knjiga ‘Judo za osobe s cerebralnom paralizom’ među prvim takvim knjigama

Jedna od glavnih ideja knjige je potaknuti druge klubove da krenu u predivnu priču zvanu – judo za osobe s CP

Facebook Judo klub osoba s invaliditetom Fuji
Danas se, kao i svakog 3. prosinca, obilježava Dan osoba s invaliditetom. U povodu obilježavanja tog dana na području Velike Gorice, svakako valja naglasiti ogromnu ulogu koju ima naša Velikogoričanka Marina Drašković i njezin Judo klub osoba s invaliditetom ‘Fuji’.
Simpatična i, prije svega duhom, snažna Marina godinama djeluje i radi s osobama s cerebralnom paralizom te ukazuje na njihovu moć i sposobnost da djeluju i žive poput svih drugih.
U posljednje vrijeme njezin hvale vrijedan rad obilježio je EU projekt inkluzija u sklopu kojeg je izdan film ‘Fuji’, a nešto novijeg datuma i knjiga pod nazivom ‘Judo za osobe s cerebralnom paralizom’ koja je vjerojatno među prvima, ako ne i prva knjiga, na tu temu ikada izdana.
Facebook Judo klub osoba s invaliditetom Fuji
-Ovom knjigom željeli smo prikazati većinu judo tehnika koje su naši judaši s CP savladali i načine kojima smo prilagodili svaku tehniku. Ne računajući padove obuhvatili smo 41 tehniku. Knjiga je još jedan dokaz razine judaškog znanja Fuji judaša s CP i prva u nizu na ovu temu, poručila je Marina netom nakon objave radosne vijesti kako je knjiga napokon ugledala svjetlo dana.
-Jedna od glavnih ideja knjige je potaknuti druge klubove da krenu u predivnu priču zvanu – judo za osobe s CP! Kako bismo olakšali svima početak rada s osobama s CP svakom zainteresiranom judo klubu u Hrvatskoj želimo pokloniti primjerak knjige, dodaje Marina putem stranice Judo kluba.
Također, u suradnji s Judo klub Sakura na Sakura kupu, koji će se održati u subotu, 4.prosinca, svaki zainteresirani klub moći će preuzeti svoj primjerak knjige.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Emily