in ,

Danas lagani porast broja novozaraženih

Na području Zagrebačke županije ukupno 29 novooboljelih od covida-19

U Zagrebačkoj županiji je u posljednja 24 sata zabilježeno 29 novooboljelih od covida-19, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite.

Po pet novooboljelih je u Samoboru, Velikoj Gorici i Dugom Selu. Četiri novooboljele osobe su u općini Brckovljani, tri u Vrbovcu, dvije u Ivanić-Gradu. Po jedna novooboljela osoba je u Zaprešiću i općinama Brdovec, Jakovlje, Stupnik i Farkaševac.

Ozdravilo je devet osoba, a trenutno su aktivna 184 slučaja.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije od početka pandemije do danas do 10 sati evidentirano je 30.264 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana koronavirusom, izliječeno je 30.005 osoba, a 75 osoba je umrlo.

Od danas u svih osam ispostava Domova zdravlja Zagrebačke županije ustrojeni su posebni timovi za cijepljenje koji će raditi u ambulantama posebnog dežurstva te će cijepiti sve zainteresirane stanovnike Zagrebačke županije protiv covid-19.

“Tako će svi stanovnici koji se žele cijepiti, osim kod svojih liječnika obiteljske medicine, moći to napraviti i u ambulantama posebnog dežurstva uz prethodnu telefonsku najavu”, ističe u priopćenju Stožer civilne zaštite Zagrebačke županije.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Redakcija

Kurilovec izgubio u finalu kupa NS ZŽ u lutriji kaznenih udaraca

S radom kreću posebni timovi za cijepljenje u Zagrebačkoj županiji