in , ,

Dirljiva priča iz Hrašća, zajedništvo vatrogasaca i susjeda obnovilo obiteljsku kuću nakon požara

Vatrogasci i građani jednim srcem obnovili su kuću uništenu požarom

DVD Hrašće

Da nevolje i teški trenuci najbolje pokazuju kako se slogom i zajedništvom mnogo toga može postići nije nikakva novost, no jedan primjer ovih dana pristiže iz obližnjeg Hrašća gdje je još u svibnju izgorio dobar dio obiteljske kuće te time značajno oštetio obitelj čiji su članovi također vatrogasci DVD-a Hrašće.

Požar kuće, koji je izbio 13. svibnja malo prije ponoći, gasilo je čak gotovo tridesetak vatrogasaca, a brzom reakcijom ujedinili su se JVP Grada Zagreba i DVD Hrašće s ukupno sedam vozila i 29 vatrogasaca.

DVD Hrašće

Požar je tada u najkraćem mogućem roku uspješno ugašen, a već istoga jutra velika srca sugrađana krenula su u akciju prikupljanja pomoći i čim prije sanacije velike štete. U sanaciju štete krovišta, svega pola dana od izbijanja požara, uključuju se obližnje tvrtke te krovište pokrivaju ceradom kako bi se kuća zaštitila od utjecaja vremenskih prilika. No ogromnu pomoć tada pružaju i susjedi i zaista mnogobrojna kućanstva na tom području.

Šteta je bila velika, izgorjelo je krovište i kat, a voda je djelomično uništila podne obloge i naličje zidova. Kao i uvijek cijelo selo i bliža okolica ujedinili su se te su svojim dobrovoljnim prilogom pomogli 258 kućanstava i mnoge firme i obrti što u gotovini što uplatom na račun koji je otvoren za tu prigodu. Prestankom kiše, otpočeli su i radovi na obnovi te Vam se ovim putem svima zahvaljujemo. Činite nas neizmjerno ponosnima što ste kao i uvijek u teškim situacijama u zajedništvu pokazali svoje svoje veliko srce, poručili su vatrogasci iz Hrašća.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

Napisao vgradu