in ,

Dječji vrtić Ciciban uz poštivanje epidemioloških mjera proslavio 42. rođendan

Izradili makete, crteže s pozitivnim i vedrim porukama, ali i slavljeničku tortu

Nakon prošlogodišnjeg otkazivanja proslave rođendana zbog novonastale situacije s pandemijom i locdowna, ove godine odlučili su 42. rođendan obilježiti na jedan osebujan način. Tim povodom ne samo da su organizirali poseban program za svoje mališane već su uključili i roditelje koji su sa svojom djecom imali priliku izrađivati brojne male umjetničke radove koje su objesili na ogradu vrtića kako bi prolaznici mogli gledati crteže i dobiti dozu optimizma koju su mališani, zajedno s roditeljima, nastojali poslati svima.

Ove godine, poštivajući sve epidemiološke mjere, u vrtiću nisu mogli organizirati radionice, predstave i slična okupljanja na kojima bi redovito bili prisutni i roditelji. Stoga su uključili roditelje na drugi način, točnije, kroz izradu zajedničkih radova te organizaciju događaja pod nazivom ‘Čitanje priča na inovativan način’.

Naime, roditelji su donirali palete koje su oslikali i na njih izvjesili cvijeće koje se sada nalazi pri ulazu u vrtić, a osim toga izradili su brojne radove u obliku crteža kojima nastoje poslati tople i pozitivne poruke te podijeliti optimizam u trenutnoj, pomalo teškoj, situaciji.

Ravnateljica vrtića Tatjana Karlović Oslaković navela je kako je rođendan nešto posebno za svaku osobu, a osobito važan djeci, zbog čega su im odlučili prirediti poseban dan u skladu s trenutnim mogućnostima. U sklopu rođendana mališanima su priredili i priredbu koju je održala odgajateljica Maja Trupčević. Riječ je o predstavi u kojoj je ispričala priču kamišibaji tehnikom, a ilustracije za priču izradila su djeca starijih skupina. Ravnateljica je dodala kako djeci ponajviše nedostaje upravo zajedničko druženje i okupljanje na jednom mjestu, što su im donekle nastojali pružiti održavajući predstavu na otvorenoj terasi vrtića.

Osim toga, djeci se pričaju priče, izrađene su makete i postavljene u prostore vrtića, a i, kako priliči svakom rođendanu, djelatnici vrtića napravili su slavljeničku torte.

Ravnateljica nam je rekla kako se u vrtiću trenutno nalazi oko 470 djece te kako je ta brojka zbog pandemije znatno manja u odnosu na stalan broj polaznika vrtića.

U suradnji s djecom iz područnog objekta njemačkog programa povodom Dana očeva, koji se obilježava 19. ožujka, izradili su i simbolične privjeske.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Emily Nović