in

Dovršetak dionice A11 od Lekenika do Siska za maksimalno dvije i pol godine

Radovi na izmještanju instalacija za čitavu dionicu su u tijeku

Vlada je usvojila zaključak o dovršetku izgradnje autoceste A11 Zagreb – Sisak, dionice Lekenik – Sisak, a rečeno je da bi ta dionica duga 10,9 kilometara i procijenjene vrijednosti 300 milijuna kuna, mogla biti gotova za dvije do dvije i pol godine.

Natječaj za javnu nabavu izgradnje autoceste planiran je do kraja veljače.

Rok za izvođenje radova je dvije godine od sklapanja ugovora. Hrvatske autoceste ishodile su građevinsku dozvolu  za dionicu Lekenik – Sisak, duljine 10,9 kilometara. Radovi na izmještanju instalacija za čitavu dionicu su u tijeku. Od ukupno ugovorenih 23 milijuna kuna do sada je, naglasio je ministar, realizirano radova u vrijednosti 17,7 milijuna kuna, a preostali će se radovi na izmještanju instalacija dovršiti do kraja ove godine.

Rješavanje imovinsko-pravnih odnosa i otkup zemljišta na dionici Lekenik – Sisak su u tijeku (trošak se procjenjuje na 25 milijuna kuna), a javna nabava usluge nadzora nad radovima, procijenjene vrijednosti, 7,5 milijuna kuna, bit će pokrenuta u travnju ove godine. Tijekom veljače , također ove godine, Hrvatske autoceste pokrenut će javnu nabavu arheoloških istražnih radova, čija je procijenjena vrijednost 10, 5 milijuna kuna.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Loading…

0

Što misliš?

-1 Points
Upvote Downvote

Napisao Redakcija