in , ,

FOTO/VIDEO Mali fašnik oduševio djecu Velike Gorice, a evo tko su po mišljenju žirija najbolje male maškare

Ovogodišnji Turopoljski fašnik obilježavamo u dva dijela, a podijeljen je na onaj za velikogoričke mališane, dok će sljedeći vikend uslijedit će i fašnik “za velike”. Jutros se u šatoru na Tuđmancu okupio velik broj malih maškara koji su oduševljeno nastupali, jeli krafne i ponosno pokazivali svoje fašničke opravice.

Na velikoj pozornici, u osam grupa, nastupali su predškolci odjeveni u vatrene navijače, Afrikance, avione, planete i mnogo toga još. Prema ocjeni stručnog žirija, najbolja u svojoj izvedbi bila su djeca iz Dječjeg vrtića Žirek koji su predstavljali “Veselu Afriku”! Drugo mjesto podijelili su mališani iz vrtića Lojtrica, Lojzek te Koraci, dok su treće mjesto podijelili mališani iz Dječjeg vrtića Velika Gorica, Zvjezdice i Slonići iz Dječjeg vrtića Didi te vrtićka skupina iz Dječjeg vrtića Ciciban.

Od školskih grupa prvo mjesto dobili su učenici iz OŠ Nikole Hribara pod temom “U džungli”, dok su drugo mjesto podijelili učenici iz OŠ Eugena Kumičića (Pčele spasiteljice Turopolja), Jurja Habdelića (Snjegović snješko bend) te Nikole Hribara (Iz Hribarove školice).

Treće mjesto u školskoj grupi zasluženo je otišlo učenicima iz OŠ Novo Čiče (Šumoljupci), OŠ Eugen Kvaternik (Smetlari), OŠ Vukovina (Buševski šahisti) te OŠ Pokupsko (Biljka i životinje našeg zavičaja).

U kategoriji pojedinačne maske prvo mjesto osvojio je Gabriel Mišković koji se maskirao u turopoljskog moguta. Drugo mjesto za najbolju masku otišlo je u ruke Davidu Miškoviću koji je povodom ovog fašnika bio Lord Stikmen, dok je treće mjesto osvojila djevojčica Katja Kolić predstavljajući Garfielda! Zlatnu medalju za najbolju masku u paru dobili su Anea Miloš i Leon Žagar koji su bili Tarzan i Jane!

U kategoriji skupina najbolji fašnički kostim imala je plesna skupina iz Megablasta, drugo mjesto otišlo je u ruke KUD-a Vrhovje, dok su treće mjesto osvojili mališani iz KUD-a Slavuj obučeni u razigrane slikare iz Posavine.

Cijeli fašnički program popraćen je brojnim događanjima, a uz superjunake s kojima su se mali Velikogoričani mogli fotografirati, uz šator je postavljen i lunapark kojim je, na veliko oduševljenje djece, šetao Spiderman.

No kako se mališanima svidio fašnik i u što su se sve maskirali otkrili su nam oni sami u anketi:

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Emily Nović