in , ,

FOTO 21. Gastro Turopolja bogat ukusnom hranom, humanitarnim programom i odličnom atmosferom!

Mnogobrojni Velikogoričani jučer su se odlično zabavili, fino jeli, pili, ali i humanitarno donirali!

Foto: Arhiva

Dvodnevna velikogorička manifestacija 21. Gastro Turopolja, ovog vikenda oduševio je Velikogoričane. S početkom u subotu, Dječji Gastro privukao je brojnu djecu, učenike, vrtiće, sportske grupe, društva, udruge i druge, koji su sudjelovali u programu prezentirajući svoje radove, slastice i vještine. Već u nedjelju program se nastavio u još većem i jačem izdanju, a ono što je posebno privuklo pažnju je natjecanje u pripremi najbolje kotlovine.

Kotlovinu je pripremalo čak 23 ekipe, ali onu najbolju pripremila je Udruga bosanskih Posavljaka “Izvorni običaji” iz Zagreba! Drugo mjesto odnijela je ekipa iz PGD-a Lokrovec Dubrova iz Slovenije, a treće DVD Markuševec Turopoljski. Kotlovine je ocjenjivao stručni žiri kojeg su činili Tomislav Špiček, gastro ljubitelj i bloger Domagoj Jakopović Ribafish, gastro bloger Mile Butorac, poznat i kao Hungry Mile, Marin Kučiš te Zlata Mück Sušec.

Zasluženu titulu kao najveselija ekipa odnijeli su KUD-ovci Veseli Prigorci, a najljepše uređen stol na Gastru imali su vatrogasci iz DVD-a Velika Buna, KUD Stari grad Lukavec i Ukrajinska zajednica Velike Gorice.

Manifestaciju je popratio, uz suradnike, i gradonačelnik Krešimir Ačkar koji je poručio kako je novii koncept ovoogdišnjeg Gastra “urodio plodom” te kako je manifestacija dobila jednu novu i bolju dimenziju, što se moglo vidjeti i po broju posjetitelja, ali i zadovoljnim izrazima na njihovim licima.

-Novi koncept se pokazao kao pun pogodak. Ovo je pokazatelj kako su naši građani željni ovakvih događanja. Moram pohvaliti sveukupnu organizaciju i sve one koji su sudjelovali u ovome. Ja mogu obećati kako ćemo idućih godina nastaviti obogaćivati ovaj sadržaj kako bi manifestacija bila još i kvalitetnija, govori gradonačelnik i najavljuje kako su počela razmišljanja da bismo sljedeće godine mogli imati trodnevnu manifestaciju!

Josip Škof

Velik angažman u pripremi kotlovine i obogaćenju gastro asortimana dali su brojni vatrogasci iz raznih DVD-ova, čak s područja cijele Hrvatske, a uz njih tu su bila i društva, udruge te humanitarne udruge.

Ovogodišnji Gastro Turopolja imao je i humanitarni karakter jer su za Doriana Pucekovića, uz Bikere, koji su pripremali kotlovinu, i druge uključene Velikogoričane, prikupljale HU Buvljakuše, dok je odmah pored njih bila otvorena i prva socijalna trgovina u Velikoj Gorici pod nazivom Robin Food koju je otvorio VG Legacy.

Odlična atmosfera potaknula je brojne Velikogoričane na humanitarna djela, ali tako i pojedine sudionike da se sredstvima uključe u doniranje. Plemenita općina turopoljska, koja inače na Gastro Turopolju sudjeluje od samih začetaka manifestacije, ove godine predstavila se suhomesnatim proizvodima turopoljske svinje, kotlovinom i drugim delikatesama, a sva prikupljena sredstva od prodaje, donirana su u dvije humanitarne organizacije- Buvljakušama i VG Legacyju.

Isto tako, u Gastro su nam se uključili i Ukrajinci koji su na svojem štandu prezentirali razne tradicijske delikatese te su nam, uz mnogo dobroh raspoloženja, prezentirali i pokušali približiti djelić svoje kulture.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Emily Nović