in ,

FOTO Asfaltirane prometnice u Lukavcu i Donjoj Lomnici, gradonačelnik poručio “Naviknite se na radove, bit će ih još više”

Na području Donje Lomnice asfaltirani su dijelovi ulica koji će znatno olakšati promet te utjecati na kvalitetu infrastrukture na tom području. Dolenska ulica asfaltirana je u duljini od 600 metara i 4 metra širine, a uz nju Grad je asfaltirao i Deverićevu ulicu koja je novo ruho dobila u dužini od 240 metra te širini od 3,10 metra.

Predsjednik Mjesnog odbora Donja Lomnica Milivoj Dijanežević kazao je kako je prošle godine bio asfaltiran ulaz iz smjera Gradića prema Donjoj Lomnici, te kako su dovršene i dvije ulice koje vode u sam centar mjesta, dok se danas nastavlja obnova u Dolenskoj.

-Novu cestu ćemo također proširiti i postaviti kanalizaciju tamo gdje nedostaje, a drugi odvojak je u Deverićevoj ulici nakon kojeg se radi izlaz iz Donje Lomnice prema Lukavcu, govori Dijanežević dodajući kako se asfaltiranjem prometnica ostvaruje odlična povezanost naselja.

Vrijednost radova obnove prometnica je oko 88 tisuća eura, a u planu je izgradnja bankina kako bi ulice dobile potpuno uobličenje. No radovi ne staju samo u Donjoj Lomnici jer je u tijeku asfaltiranje poteza koji povezuje Lomnicu s Lukavce, odnosno Ulice Lužec i Školske ulice. Vrijednost radova je oko 232 tisuće eura, a troškovnikom je obuhvaćena izrada ceste u duljini od 1500 metara te širine od 5,50 metra.

Gradonačelnik najavljuje:

“Naviknite se na radove, bit će ih još više!”

Gradonačelnik je jutros obišao radove na četiri lokacije u okolici Velike Gorice, a najavio je i povećanje dinamike izvođenja radova u narednim mjesecima.

-Naviknite se na brojne radove jer u mjesecima koji su ispred nas očekujemo još više radova i nastavak obnove još većom dinamikom. Sve ceste koje su u dotrajalom stnaju dobit će konstrukcijsku obnovu, a odlučili smo se maksimalno posvetiti svim problemima vezanim uz izgradnju prometnica, kazao je gradonačelnik Krešimir Ačkar pojašnjavajući kako je cilj ovakvih obilazaka terena pokazati građanima gdje i u što odlazi novac iz proračuna.

Ivica Marčec, zamjenik predsjednika Mjesnog odbora Lukavec, kazao je kako asfaltiranje prometnice mnogo znači i mještanima i mjesnom odboru te je zahvalio gradonačelniku na ukazanoj suradnji.

Obnova prometnice važna je i za djecu koja ovim potezom svaki dan putuju u školu, a dosadašnja prometnica bila je puna nedostatak i rupa zbog dotrajalosti.

Uz brojne radove na području okolice Velike Gorice obnova će se vratiti i u sam centar grada jer je u planu završavanje Podložnice te uređenje parkinga u blizini Doma zdravlja.

 

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Emily Nović