in , ,

FOTO Članovi Dučeca kao “dvorske lude” sudjelovali na priredbi “Đakovački bušari”

KUD Dučec

Članovi Dučeca ovaj vikend posjetili su Đakovo gdje su, maskirani u dvorske lude, sudjelovali na ovogodišnjim “Đakovačkim bušarima”, najvećoj pokladnoj priredbi na istoku Hrvatske.

Dučec je s temom “Dvorske lude” sudjelovao u povorci koja je 29. put za redom prodefilirala kraj znamenite đakovačke Katedrale, u društvu s mačkarašima iz svih dijelova Lijepe naše, ali i iz Slovenije.

KUD Dučec

-Bilo je to zanimljivo iskustvo već i stoga što su u povorci bile skupine koje se bave samo tom vrlo starom granom folklora, poput đakovačkih bušara, zvončara iz Primorja, bajagićkih mačkara i drugih, a čitav šareni i bučni ophod završio je u Gradskoj sportskoj dvorani uz koncert Slavonskih lola, poručuju Mraclinci putem svojeg portala.

KUD Dučec

-Kad bismo baš išli istraživati dubinske razloge zbog kojih krećemo na ovakva putovanja, odgovori bi bili brojni: da se pokažemo, da nešto vidimo, da nešto i naučimo… Ali. možda je najvažniji razlog- idemo da bismo našli i upoznali ljude poput nas, dodaju iz Dučeca.

KUD Dučec

Veseli članovi KUD-a dodaju kako je izlet tijekom ovog vikenda zapravo bio pun pogodak jer su uz odličnu zabavu uspjeli oživjeti tradiciju i njegovati tradicionalne običaje, a uz to obišli su i znamenitosti Đakova, no više o svemu svakako pročitajte na njihovom portalu.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Emily Nović