in

FOTO: Derbi Vukovine i Kuča bez pobjednika, Jagodno pobijedilo Čičku Lazinu

Još jedna odlična organizacija turnira, Rakitovec došao do prve pobjede…

Subota, 23. srpnja 2022. godine, najtopliji dan u dosadašnjem dijelu ljeta, a na betonskom igralištu u Rakitovcu igra se 11. kolo MNL TiP. Početak je doduše bio planiran za kasniji termin u 17:00 sati, sve s ciljem da se izbjegnu najveće vrućine za igranje. A onda još k tome Ribnica nije uspjela skupiti dovoljan broj igrača, tako da je turnir i dodatno kasnio, a Rakitovec upisao prvu pobjedu bez da je morao igrati. No, ionako su imali dovoljno posla oko organizacije turnira tako da im je neigranje čak dobro došlo.

11. kolo MNL TiP, Rakitovec, vrijedna ekipa šankera. Foto: Z. Sever/V’Gradu

Neuobičajeno je bilo vidjeti i sudački par a da u njemu nema Tihomira Čunčića, no zbog važnosti derbija Vukovina – Kuče, suci u Rakitovcu bili su Slaven Grgac i Tihomir Bratković.

11. kolo MNL TiP, Rakitovec, suci Grgac i Bratković sa službenim osobljem. Foto: Z. Sever/V’Gradu

Drugu utakmicu dana igrao se posavski derbi, Drnek protiv Veleševca, sljedećeg domaćina lige. Četvorica Kučana u ekipi Drnka i još jedan na klupi, prevladali su dečke iz Veleševca, a strijelci su bili Darko i Denis Kučan te Žarina, dok je čast Veleševca spasio Tačković. Igrač utakmice bio je neumorni Darko Kučan.

11. kolo MNL TiP, Rakitovec, Drnek – Veleševec 3:1, detalj s utakmice. Foto: Z. Sever/V’Gradu

Gornje Podotočje došlo je nekompletno, bez Ćosića i sa veteranom Krešom Peternacom na vratima. Novočičani bez Đuksija, ali izgleda i bez motiva nakon pobjede nad vodećom Vukovinom u prošlom kolu. Harambašić je svoju kvotu ispunio i postigao dva pogotka, a Milatović je dodao jednog, dok je za Novočičane strijelac bio Krlić. Igrač utakmice bio je teško zaustavljivi Filip Harambašić.

11. kolo MNL TiP, Rakitovec, vodeći strijelac lige Filip Harambašić. Foto: Z. Sever/V’Gradu

Bila je ovo uvertira u derbi kola, a možda i prvenstva, odnosno susret Vukovine i Kuča. Vukovina je ozbiljno prišla pripremi ovog susreta, a pojačanja su stigla čak i iz Irske (Novosel). Igrača u bijelim dresovima bilo je toliko da nisu svi stali na klupu za pričuve, a ni Kučani u svojoj poznatoj plavo-šarenoj kombinaciji nisu puno zaostajali u broju igrača, iako neka zvučnija imena nisu došla. Utakmica je bila otvorena, puna lijepih poteza igrača s jedne i druge strane, sportska i fer, uz nekoliko dobrih i efektnih obrana Markovića i Zagorca, udaraca, driblinga i svega dva pogotka. Poveli su Kučani pogotkom Lučića i jedno vrijeme držali tu prednost, ali nisu izdržali do kraja već je Matković pronašao put do mreže Zagorčevih vrata. Iako su obje ekipe imale svojih prilika, završilo je neodlučeno što u ovom trenutku vjerojatno više odgovara ekipi Kuča koja ima utakmicu manje i dva boda zaostatka za Vukovinom. Za igrača utakmice proglašen je vratar Vukovine Marković.

11. kolo MNL TiP, Rakitovec, Vukovina – Kuče 1:1, detalj s utakmice. Foto: Z. Sever/V’Gradu

Iako je adrenalin u gledalištu malo pao nakon derbija, na red je došla utakmica Jagodnog i Čičke Lazine u čijoj postavi nije bilo Brdeka. A to se na kraju osjetilo i u rezultatu jer je Jagodno pogotkom Horjana koji je postao i igrač utakmice, pobijedilo favoriziranu Čičku Lazinu sa 1:0.

11. kolo MNL TiP, Rakitovec, Jagodno – Čička Lazina 1:0, detalj s utakmice. Foto: Z. Sever/V’Gradu

Čička Poljana i Bukevje igrali su svoj susret pod reflektorima, a na kraju su dečki iz Bukevja pobijedili 2:1, iako su postigli sva tri pogotka. Desput i Đuran postigli su pogotke u suparničku mrežu, a netko od igrača Bukevja postigao je i autogol. Igrač utakmice je Đuran.

11. kolo MNL TiP, Rakitovec, Bukevje – Čička Poljana 2:1, detalj s utakmice. Foto: Z. Sever/V’Gradu

Za kraj još jedan susjedski derbi, Okuje protiv Mraclina. Mraclin je u naletu, Okujci su čvrsti, ali igrač utakmice Dandić sa dva pogotka postavio je konačni rezultat i novu pobjedu Mraclina.

11. kolo MNL TiP, Rakitovec, Mraclin -Okuje 2:0, detalj s utakmice. Foto: Z. Sever/V’Gradu

Još dok su trajale utakmice, Exotic band počeo je svoju svirku, a po završetku zadnje utakmice gledatelji su svoju pozornost prebacili na drugu stranu, prema glazbi. Počelo je i plesanje, a fešta je trajala duboko u noć…

Svega 16 pogodaka u 6 odigranih utakmica govori da strijelci po ovako vrućem vremenu nisu bili previše raspoloženi za pogotke, ali unatoč tome nije nedostajalo lijepih poteza i neizvjesnosti u pojedinim utakmicama.

11. kolo MNL TiP, Rakitovec, fešta uz Exotic-band. Foto: Z. Sever/V’Gradu

Rezultati 11. kola:

Rakitovec – Ribnica 5:0 (bb),

Drnek – Veleševec 3:1,

Gornje Podotočje – Novo Čiče 3:1,

Vukovina – Kuče 1:1,

Jagodno – Čička Lazina 1:0,

Čička Poljana – Bukevje 1:2,

Mraclin – Okuje 2:0,

Turopolje slobodno.

Poredak nakon 11. kola:

1. Vukovina 28 (11 utakmica), 2. Kuče 26 (10), 3. Gornje Podotočje 24 (10), 4. Čička Lazina 24 (11), 5. Mraclin 19 (11), 6. Novo Čiče 18 (10), 7. Ribnica 16 (10), 8. Drnek 14 (10), 9. Jagodno 13 (10), 10. Čička Poljana 10 (11), 11. Bukevje 9 (10), 12. Okuje 8 (10), 13. Turopolje 6 (10), 14. Rakitovec 5 (10), 15. Veleševec 4 (10).

Sljedeće, 12. kolo igra se u Veleševcu, a najzanimljiviji par je Kuče – Čička Lazina. Početak turnira je u 15:30 sati…

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Zlatan Sever