in ,

FOTO Josipovo obilježeno i u Kučama

Josipovo u Kučama ove subote obilježeno je na poseban način, uz “domače” žgance i jutarnje druženje u bistrou Palir.

Josip Delić, vlasnik bistroa došao je na ideju zajedno s Josipom Pucekovićem – Puckom i Josipom Lipovcem da na neki način obilježe blagdan svetog Josipa i odlučili su se za – žgance.

Kuhanja žganaca primio se Josip Puceković Pucko, koji ih doduše nije kuhao u “žgančenjaku” kakvi su nekada bili, nego u posudi od inoxa, sukladno modernim standardima u kuhinjama. Kako je rekao Pucko, malo su ga žganci oznojili, ali to nije ništa u odnosu na veselje s kojim ih je pripremao i podijelio s gostima u bistrou. Kako je rekao, u ovim teškim vremenima treba se malo i opustiti, a za to je bladgdan svetog Josipa došao kao naručen, a s obzirom da svakog vikenda žgance priprema i kod kuće, za sovje ukućane, ovo mu nije nikakav problem.

Bijeli žganci bili su začinjeni zapečenim špekom i “tropom”, a okus im je bio vrhunski. Nadam se da će se ova tradicija žganaca na Josipovo u Kučama nastaviti i u narednim godinama.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Zlatan Sever