in ,

FOTO Kroz par mjeseci Muzej Turopolja imat će novi Interpretacijski centar

Radovi odlično napreduju, do početka prosinca sve bi trebalo biti gotovo

Radove na Interpetacijskom centru Muzeja Turopolja jutros je, sa suradnicima, obišao gradonačelnik Krešimir Ačkar najavljujući svršetak radova koji bi mogli biti početkom prosinca ove godine.

-Do sada su najteži i najopsežniji radovi obavljeni. Ovdje je riječ o investiciji od 9,7 milijuna kuna od čega je 8,3 milijuna kuna osigurano iz sredstava Europske unije. Interpretacijskim centrom Muzeja Turopolja, osim eksponata koji će se moći ostavljati u prizemlju i podrumu, ovdje će biti radionice čuvanja turopoljske baštine, materijalne i nematerijalne, te razne igraonice, kazao je gradonačelnik i dodao kako će se ovdje čuvati baština turopoljskog hrasta, odnosno kako će se ovdje čuvati tradicija i sve ono što su i kako su naši stari radili, govori Ačkar.

Interpretacijski centar će sadržavati muzejski depo u koji će se pohraniti građa Muzeja Turopolja, a uz to novoizgrađeni prostor će imati multifunkcionalnu dvoranu, prostor za pedagošku i andragošku muzejsku djelatnost, lift te uredske prostore za djelatnike Muzeja Turopolja.

U staroj zgradi muzeja tako će se napraviti prostora za novi sadržaj.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Emily