in

FOTO: Limači Hajduka osvojili 11. Alpas kup Grada Velike Gorice

Odlična organizacija turnira, puno gledatelja i vrhunski doživljaj u Kurilovcu

Nakon dvije godine pauziranja, na SRC Udarnik vratio se “Alpas kup Grada Velike Gorice” i još jednom pokazao koliko sport, a posebno nogomet može donijeti uzbuđenja, radosti, novih prijateljstava, ali i poneku suzu. A svega toga bilo je na SRC Udarnik u Kurilovcu u subotu i nedjelju, 18. i 19. lipnja 2022. godine.

Tvrtka Alpas Hrvatska i Grad Velika Gorica sponzori su ovog turnira na kojem su sudjelovali limači (U-11) iz 40 nogometnih klubova iz Hrvatske, ali i iz Bosne i Hercegovine, Slovenije, Srbije, Mađarske, Italije, Rumunjske, Mađarske i Njemačke.

11. Alpas kup GVG, Kurilovec. Foto: Z. Sever/V’Gradu

Natjecanja su počela u subotu ujutro, na 5 odlično pripremljenih terena, uz istovremeni početak utakmica na svim terenima, ali i istovremeni završetak istih. Klubovi su bili podijeljeni u 4 skupine po 10 klubova, a za savršeno funkcioniranje natjecanja brinula se brojna ekipa volontera – trenera NK Kurilovca, igrača, članova uprave, supruga, žena, prijatelja kluba… A ako ste bili na igralištu, nikako niste mogli ne primijetiti voditelja omladinske škole NK Kurilovca i trenera seniora, gospodina Senada Harambašića, koji je “jurio” od terena do terena, obilazio klubove, ali i sve kojima je eventualno mogla zatrebati njegova pomoć ili savjet vezan uz natjecanje. Naravno, bili su tu i drugi članovi stručnog stožera, ali bi njihovo nabrajanje potrajalo, pa ćemo se zadržati samo na gospodinu Harambašiću. A ne smijemo zaboraviti spomenuti ni ostale službe ili pojedince koji su bili angažirani na turniru, od policije, vatrogasaca, liječnika, kuhara, pekara, glazbenika, sladoledara i svih onih nogometnom oku odmah nevidljivih pojedinaca i grupa koje su bile kamenčić u ovom prekrasnom kurilovečkom mozaiku…

11. Alpas kup GVG, Kurilovec. Detalj s otvaranja turnira. Foto: Z. Sever/V’Gradu

A cijelo vrijeme trajanja turnira na terasi je bilo vrlo užurbano i prometno, mali igrači, njihovi roditelji, posjetitelji – svi su oni tražili spas od žarkog sunca, kapljicu osvježenja, ali i spas za nepce u obliku ćevapa ili pljeskavica ili nekog drugog slasnog zalogajčića. Vrijedni volonteri su dali sve od sebe da sve narudžbe odrade na vrijeme, ali i da istovremeno održe prostor prolaznim i urednim.

Naravno, bio je tu i šator glavnog sponzora po kojem se turnir i naziva – Alpas Hrvatska, s određenim asortimanom sportske robe i artikala dostupnih na licu mjesta. Poslovni i drugi partneri i prijatelji dolazili su i odlazili, a mali igrači su gledali i isprobavali trenirke, dresove ili pojedine dijelove opreme pokušavajući nagovoriti roditelje na kupnju. A nasmijano i vedro osoblje dodatno je ohrabrivalo djecu i motiviralo roditelje na kupnju…

11. Alpas kup GVG, Kurilovec. Gužva u šatoru sponzora Alpas Hrvatska. Foto: Z. Sever/V’Gradu

Posebni je doživljaj bilo svečano otvorenje turnira. Iako je vrućina bila na vrhuncu, subota u 14:00 sati dodatno je pokazala vrhunsku organizaciju turnira. Sve su ekipe ulazile na teren, dočekivane himnama svojih klubova i pljeskom okupljenih roditelja, igrača i navijača, a dodatnu su ljepotu svemu dali doskoci četvorice padobranaca koji su spustili zastave za svečano podizanje na jarbol. Uz nazočnost gradonačelnika Velike Gorice Krešimira Ačkara, bili su tu i Neven Karas, zamjenik gradonačelnika, Darko Bekić, predsjednik Gradskog vijeća, gospodin Zorislav Srebrić, viši savjetnik predsjednika HNS-a, ali i česti i rado viđeni gost na Udarniku, zatim Damir Slojšek, predsjednik VMO Kurilovec, Darko Blažinčić, tajnik ZŠU Velike Gorice, Ivana Alilović, direktorica TZ županije Zagrebačke te “glavni i odgovorni”, predsjednik NK Kurilovec, gospodin Dražen Vujnović. Kratkim obraćanjem i simboličnim “izvođenjem lopte s centra”, gradonačelnik Ačkar proglasio je turnir otvorenim, nakon čega se nastavilo s natjecanjima po skupinama. A da sve bude “kao po koncu”, u kako kaže “svom Kurilovcu i svojem Turopolju”, pobrinuo se voditelj svečanog otvaranja, gospodin Zdenko Sovina…

11. Alpas kup GVG, Kurilovec, detalj s otvorenja turnira. Foto: Z. Sever/V’Gradu

Nedjeljno jutro značilo je nastavak natjecanja, napuštanje smještaja koji su bili organizirani u hotelima i ostalim smještajnim kapacitetima u Velikoj Gorici i ponovno “prženje” na visokim turopoljskim temperaturama ovog vikenda. No, malim igračima kao da je vrućina bila najmanji problem, nisu pokazali umor ni bezvoljnost već su davali sve od sebe za što bolji rezultat. Na kraju su ostala četiri tima koji su se nastavili boriti za naslov pobjednika 11. Alpas kupa GVG. Bili su to: HNK Gorica (Velika Gorica), NK Lokomotiva (Zagreb), FK Crvena zvezda (Beograd) i HNK Hajduk (Split).

11. Alpas kup GVG, Kurilovec. NK Lokomotiva Zagreb. Foto: Z. Sever/V’Gradu

U polufinalnim susretima igrali su HNK Gorica i Hajduk te Lokomotiva i Crvena zvezda. Mladi Hajdukovci nisu dali prevelike šanse igračima Gorice i otišli su u finale, a isto su napravili i igrači Crvene zvezde, pobjedom nad malim Lokosima. U susretu za treće mjesto, Lokosi su bili bolji od Gorice, što im je donijelo 3. mjesto na turniru, ali ni naša Gorica sigurno nije nezadovoljna osvojenim 4. mjestom.

11. Alpas kup GVG, Kurilovec. HNK Gorica Velika Gorica. Foto: Z. Sever/V’Gradu

U finalu dobru utakmicu odigrali su Hajduk i Crvena zvezda. “Bili tići” pod vodstvom trenera Danijela Vuškovića i Gorana Blaževića poveli su, ali igrači Zvezde koje trenira Srđan Bugarski, izjednačili su pa se o pobjedniku turnira odlučivalo udarcima s bijele točke. Više koncentracije pokazali su igrači Hajduka i došli do pobjede, odnosno do naslova pobjednika 11. Alpas kupa GVG. Potpuno zasluženo, možemo reći.

11. Alpas kup GVG, Kurilovec. HNK Hajduk Split. Foto: Z. Sever/V’Gradu

A cijela ova prekrasna priča završila je podjelom pehara i medalja, proglašenjem najbolje postave, tzv. “Dream Teama”, uz veselje i radost svih igrača, trenera, roditelja i svih ostalih nazočnih na terasi SRC Udarnika u Kurilovcu. Naravno, radosti malih “Majstora s mora”, odnosno igrača Hajduka nije bilo kraja.

11. Alpas kup GVG, Kurilovec. FK Crvena zvezda Beograd. Foto: Z. Sever/V’Gradu

No, pobjednici ovog turnira nisu samo nogometaši Hajduka – pobjednici ovog turnira su svi koji su na bilo koji način bili uključeni u ovaj veliki i odlično organiziran turnir koji je sigurno jedan od najvećih i najboljih turnira mladih naraštaja u ovom dijelu Europe, turnir koji je na karti nogometnih destinacija dodatno učvrstio Kurilovec, a time i Veliku Goricu i Turopolje u cjelini. Bilo je lijepo slušati zadovoljstvo gostiju koji su biranim riječima pričali o smještaju, o gostoprimstvu u Velikoj Gorici, o savršenoj organizaciji…

Što reći na kraju nego “Bravo za NK Kurilovec, bravo za sve one koji su bili dio ove prekrasne priče!” A već danas s veseljem gledamo prema sljedećoj godini i novom nogometnom druženju na Udarniku u Kurilovcu!

11. Alpas kup Grada Velike Gorice – konačni poredak:

  1. HNK Hajduk Split

  2. FK Crvena Zvezda Beograd

  3. NK Lokomotiva Zagreb

  4. HNK Gorica Velika Gorica

Najbolja postava:

Vigo Mihanović (Hajduk), Petar Prusina (Hajduk), Nik Tomaić (Lokomotiva), Strahonja Radivojević (Crvena zvezda), Vjeran Mihanović (Hajduk), Karlo Horvat (HNK Gorica) i Lazar Jeftić (Crvena zvezda).

11. Alpas kup GVG, Kurilovec. Najbolja postava 11. Alpas kupa GVG. Foto: Z. Sever/V’Gradu

Najbolji trener: Boris Trifunov (HNK Gorica).

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Zlatan Sever