in , ,

FOTO Mladi sportaši povodom Hrvatskog olimpijskog dana predstavljaju svoje vještine

Na vanjskom prostoru sportskog igrališta ispred Osnovne škole Jurja Habdelića brojni velikogorički klubovi predstavljaju svoj rad

Zajednica športskih udruga Grada Velike Gorice danas se pridružuje mnogobrojnoj olimpijskoj obitelji u obilježavanju Hrvatskog olimpijskog dana kao spomen na datum utemeljenja Hrvatskog olimpijskog odbora koji se obilježava svakog 10. rujna 2022. godine.

Obilježavanje dana započelo je jutros i na području našeg grada, na vanjskom prostoru sportskog igrališta ispred Osnovne škole Jurja Habdelića, gdje se kroz različite aktivnosti predstavljaju članice Zajednice demonstracijom rada svojih klubova i prikazom sportova kojima se bave.

Na školskom igralištu predstavili su se brojni velikogorički sportski klubovi među kojima su Hrvatski odbojkaški klub Gorica, Ženski rukometni klub Udarnik, Košarkaški klub Velgor, Cheerleading klub Vegasice  Atletska škola Maraton kluba Velika Gorica, Hrvački klub Velika Gorica 1991. i Plesni klub Megablast.

Darko Blažinčić, glavni tajnik Zajednice športskih udruga grada Velike Gorice, kazao nam je kako je cilj cijele priče pokazati da je zdrav način života sastavni dio života svih dobnih skupina.

-Ovo je poziv svim dobnim skupinama i svoj našoj populaciji da se priključe vježbanju i rekreativnom načinu života jer je to sama srž zdravlja ljudi. Ovo je naš doprinos ovome svemu, kazao je Blažinčić dodajući kako ZSUGVG okuplja oko sedam tisuća mladih sportaša, od kojih je više od 75 posto mlađe od 18 godina.

-Na današnjem događanju ima velik broj mladih što me posebno veseli. Velika Gorica je zaista grad mladih i grad sporta, a uzima istaknuto mjesto u hrvatskim okvirima kada je sport u pitanju, pojasnio nam je Darko.

Program se nastavlja već sutra na Tuđmancu, a raspored pogledajte ovdje.

Inače, Hrvatski olimpijski odbor je 2007. godine pokrenuo program pod nazivom Hrvatski olimpijski dan sa ciljem poticanja građana svih dobnih skupina na aktivno bavljenje onim sportovima koji su im na raspolaganju u sredinama u kojima žive i rade.

Hrvatski olimpijski dan poznat pod skraćenim nazivom HOD, posvećen je datumu utemeljenja HOO-a, 10. rujna i danas je opće prihvaćena manifestacija koja promiče važnost bavljenja sportskom aktivnošću, olimpijska načela izvrsnosti u svakom području, razumijevanje, mir i solidarnost među ljudima kao sastavnice olimpijskog djelovanja.

Programom se jednako potiču pojedinci i skupine, sportske zajednice i udruge, škole i učilišta, vrtići, jedinice lokalne i područne samouprave, društva sportske rekreacije i drugi.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Emily Nović