in , ,

FOTO Nastao potpuni kolaps zbog dojava o bombama, evakuirana Supernova u Buzinu

Više pravosudnih ustanova diljem države od je jutra primilo brojne prijeteće dojave o postavljenim bombama, a u tijeku su policijski pregledi i provjere takvih dosad uvijek lažnih dojava. Dojave su zaprimljene u više gradova na području Hrvatske, pa tako i u Velikoj Gorici, na Županijskom sudu, ali i u Buzinu u trgovačkom centru Supernova gdje je na parkingu, zbog evakuacije centra, nastao potpuni kolaps.

Iz MUP-a su objavili kako diljem Hrvatske policija zaprima dojave o navodno postavljenim eksplozivnim napravama u zgradama pravosudnih tijela, a na sve lokacije upućeni su policijski pirotehničari koji provjeravaju istinitost dojava.

U policiji u najprije objavili da se anonimne dojave odnose na navodno postavljene eksplozivne naprave u većem broju objektima/zgradama pravosudnih tijela na područjima 18 od 20 policijskih uprava sa sjedištima u Zagrebu, Velikoj Gorici, Splitu, Rijeci, Osijeku, Slavonskom Brodu, Vukovaru, Bjelovaru, Sisku, Varaždinu, Zadru, Dubrovniku, Šibeniku, Karlovcu, Gospiću, Puli, Virovitici, Čakovcu i Koprivnici.

Na sve lokacije su upućeni policijski službenici protueksplozijske službe koji provjeravaju istinitost dojava i poduzimaju sve potrebne mjere i radnje iz svoje nadležnosti, a s ciljem zaštite sigurnosti građana.

Građane podsjećaju na samozaštitno ponašanje i pozivaju ih da u slučaju uočavanja sumnjivih predmeta ili osoba o svemu obavijeste policiju na 192.

U Vladi su pritom poručili kako sve nadležne službe postupaju temeljem dojava o bombama na sudovima u više gradova.

U prijetećoj email poruci navodno je pisalo “Rušit će se zgrade. Nemojte ovo zanemariti. Bomba je postavljena”.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Emily Nović