in ,

FOTO “Nikada u povijesti nije bilo ovoliko ulaganja u infrastrukturu” Donje Podotočje dobilo novoasfaltirane prometnice

Mještani Donjeg Podotočja asfaltiranjem dijela prometnica dobili su gotovo kilometar i pol novoasfaltiranih prometnica koje će znatno olakšati kvalitetu infrastrukture te promet na dom dijelu naselja.

U Donjem Podotočju pri kraju je asfaltiranje glavne prometnice u dva dijela te dio Ulice Peternaci. Glavna prometnica asfaltirana je u dužini od 350 metara i u širini od 4,20 metara te drugi dio u dužini od 650 metara i širini 3,50 metara, dok je dio Ulice Peternaci asfaltiran dio prometnice u dužini od 300 metara te 3,50 metara širine.

Troškovima radova obuhvaćeno je špricanje bitoemulcijom, izravnavajući sloj te ugradnja asfalta u debljini od 5 centimetra. Uz to u planu je i postavljanje bankina te čišćenje odvodnih jaraka i kanala, a zajednička vrijednost radova je malo veća od 150 tisuća eura.

Gradonačelnik Krešimir Ačkar, zajedno sa suradnicima, obišao je završetka radova koji su započeli prije mjesec dana te je kazao kako se ulaganje u infrastrukturu nastavlja.

-Dugo vremena očekuje se ovaj asfalt, ali nastavljamo raditi punim intezitetom, kao što smo i obećali. Nikada u povijesti nije bilo ovoliko ulaganja u komunalnu infrastrukturu, a danas je Donje Podotočje dobilo gotovo kilometar asfaltiranih prometnica, govori gradonačelnik Ačkar. Najavio je i daljnje radove, kako u strogom centru grada, tako i u okolnim naseljima a ukazao je nadu u to da će brojne prometnice Velike Gorice dobiti novo naličje.

Predsjednik Mjesnog odbora Donje Podotočje Stjepan Kovačević zahvalio je gradonačelniku Ačkaru na ukazanoj suradnji i rekao kako ovaj asfalt mnogo znači za naselje.

-Nakon dugi niz godina otkako je postavljen prvi asfalt, privilegija je dobiti novoasfaltirane prometnice, govori predsjednik Kovačević dodajući kako će asfalt znatno olakšati promet na ovom potezu.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Emily Nović