in ,

FOTO Obnova DVDa- Turopolje na samom kraju, a u planu ulaganje i u druge vatrogasne domove

Radovi na dogradnji i uređenju vatrogasnog doma DVD-a Turopolje približili su se samom kraju, a osim od velike koristi vatrogascima dom će biti od velikog  značaja i za mještane. Do sada je izvršena nadogradnja garaže, postavljena je nova fasada pročelja čime je postignuta njegova energetska učinkovitost te su u tijeku završni radovi na uređenju unutarnjeg prostora.

Radove je obišao i gradonačelnik Grada Velike Gorice Krešimir Ačkar koji je kazao kako je angažman vatrogasaca bio iznimno velik već nakon samog potresa, ali i dan danas.

-Grad je izdvojio 600 tisuća kuna za spomenute radove, a predstoji još nastavak energetske obnove doma što je u planu također i za naredno razdoblje, pojašnjava Ačkar.

Vatrogasno društvo čini 80-ak članova od kojih je 20 operativaca, mnoštvo djece, a društvom se ponosi i 150 podupirućih članova, a tijekom ove godine, kako nam pojašnjavaju, odradili su čak oko 70 intervencija vezano isključivo nakon potresa i vezanih uz sanaciju potresa.

Vrijedan rad DVD-a Turopolje ove je godine nagrađen i javnim priznanjem Grada Velika Gorica što je još jedan od znakova potvrde koliko jenjihov rad značajan i bitan. Osim toga, predsjednik Krizmanić nagrađen je Poveljom i plaketom Gjure Stjepana Deželića koju dodjeljuje Hrvatska vatrogasna zajednica.

Predsjednik Mjesnog odbora Turopolje Zoran Smrekar kazao je ovo samo nastavak kohezije između Mjesnog odbora, DVD-a i Grada Velike Gorice.

-Naše Vatrogasno društvo je jedno od aktivnijih DVD-ova što je pokazala i nagrada Grada Velike Gorice ove godine. Zahvaljujemo se Gradu što nam je omogućio rekonstrukciju i dogradnju vatrogasnog doma, ali i društvenog doma u mjestu Turopolje, poručuje Smrekar.

Čedomir Krizmanić, predsjednik DVD-a Turopolje, pojašnjava kako im ova obnova mnogo znači:

-Jako puno nam znači ova obnova jer na tome smo radili od samih početaka od 2002. od kad smo izašli iz naše radne organizacije, a počeli smo iz nule. Zahvaljujući Gradu završili smo veliki projekt i vidljivo je da se isplatilo ulagati i da smo svojim radom opravdali to povjerenje, kazao je Čedomir.

Comments

Leave a Reply

One Ping

  1. Pingback:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Emily