in ,

FOTO: Održana redovna izvještajna skupština Udruge pripadnika 153. brigade

Skupština završila malim domjenkom za sve nazočne

U subotu je održana redovna izvještajna skupština Udruge pripadnika 153. brigade Velika Gorica za 2022. godinu.

Nakon intoniranja državne himne, himne 153. brigade i minute šutnje za sve poginule, nestale i umrle pripadnike 153. brigade, izabrano je radno predsjedništvo i zapisničar Skupštine i Skupština je započela svojim radom.

Skupština Udruge 153. brigade. Radno predsjedništvo. Foto: Z. Sever/V’Gradu

U radno su predsjedništvo izabrani Ivan Zagorec, kao predsjedavajući te Željko Cavrić i Nikica Repač kao članovi, dok je za zapisničara izabran Vlado Rožić.

Predsjednik Udruge pripadnika 153. brigade, Ivan Zagorac podnio je izvješća o radu Udruge tijekom 2022. godine, financijskom poslovanju te prijedlog plana rada za 2022. godinu kao i financijski plan za narednu godinu.

Skupština Udruge 153. brigade. Radno predsjedništvo. Foto: Z. Sever/V’Gradu

U izvješćima o radu posebno je naglašen Spomen-park 153. brigade, park kakvim se malo brigada ovakvog tipa može pohvaliti, a kojeg naravno, ne bi bilo bez razumijevanja i podrške Grada Velike Gorice. Istaknuto je da Spomen-park još uvijek nije dovršen, iako je na njemu puno napravljeno. Posebno je istaknuta potreba asfaltiranja staze koja vodi do eksponata i koja je sada pošljunčana, što je problem za invalide u kolicima, a i održavanje i košenje staze je zahtjevno, pa je upućena zamolba Gradu Velikoj Gorici, ali i županiji Zagrebačkoj da se u narednoj godini pokušaju pronaći sredstva za asfaltiranje staze. Od ostalih obilježavanja značajnijih događanja, naglašen je posjet gradu-heroju Vukovaru, zatim obilježavanje godišnjice osnutka 153. brigade, kao i ostalih značajnijih datuma iz Domovinskog rata. Za narednu godinu u planu rada svakako je najzanimljiviji dio planirani posjet Dubrovniku i Dubrovačkom zaleđu, gdje je 153. brigada provela dio svog ratnog puta.

Skupština Udruge 153. brigade. Radno predsjedništvo. Foto: Z. Sever/V’Gradu

Nakon diskusije o izvješćima i planovima rada, ista su usvojena. Također je na skupštini dana razrješnica Željku Staniloviću, sada već bivšem članu Izvršnog odbora Udruge, a ujedno je izabran novi član Izvršnog odbora, Vlado Rožić.

Skupština Udruge 153. brigade. Radno predsjedništvo. Foto: Z. Sever/V’Gradu

Nazočnim članovima Udruge obratili su se i gosti na Skupštini, gospođa Biserka Stepanić, predsjednica Udruge udovica Domovinskog rata Velika Gorica, Neven Karas, zamjenik gradonačelnika Velike Gorice te Ervin Kolarec, dožupan županije Zagrebačke. Naravno, i počasni predsjednik Udruge, Ivan Mišerić obratio se nazočnima i uz pozdrave, zaželio im još više uspjeha u radu u narednoj godini.

Skupština Udruge 153. brigade. Radno predsjedništvo. Foto: Z. Sever/V’Gradu

Za kraj službenog dijela, predstavljen je kalendar Udruge za 2023. godinu, a Skupština je završila zajedničkim druženjem uz odojka i razna pića.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Zlatan Sever