in

FOTO Potresne fotografije naših reportera

Područje Sisačko-moslavačke županije danas je u mislima svih diljem Hrvatske… Prizori koje su snimili naši reporteri na terenu su u najmanju ruku potresni. Grad koji je do jučer ponosno prkosio svim nedaćama, danas oko podneva razrušen je u trenutku. Stresan dan pretvara se u neizvjesnu noć, volonteri i službe na terenu nastavljaju s potragom za unesrećenima, pružanjem pomoći, rasčišćavanjem grada…

“Tijekom noći  timovi pripadnika HGSS-a će obavljati pregled terena, to jest obilazit će sela između Petrinje i Siska da bi vidjeli kakvo je stanje,” rekao je Putar za Hinu.
Dodao je kako pripadnici HGSS-a na području pogođenom potresom rade  sa svim drugim službama i organizacijama koje su također angažirane na pomaganju tamošnjem stanovništvu i spašavanju iz ruševina.

Pročelnik HGSS-a Josip Granić je večeras rekao da je na terenu angažirano 169 HGSS-ovaca iz 19 postaja HGSS-a iz svih dijelova  Hrvatske,  kojima pomažu i psi tragači. Dodao je kako je u Akciji spašavanja  pokrenut cijeli sustav Civilne zaštite.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

Napisao vgradu