in ,

Proljetna sadnja stabala provodi se s ciljem smanjenja prizemnog ozona u gradu

Tijekom proljetne sadnje uz prometnice našeg grada bit će posađeno više od stotinjak stabala

VG Komunalac vrijedno radi diljem Velike Gorice, a osim sadnje cvijeća, uređenja i čišćenja grada, i drveće se sadi punom parom! Kako bi naš grad bio ljepši i zeleniji, u tijeku je proljetna sadnja drveća uz gradske prometnice, a jednu takvu obišao je gradonačelnik Krešimir Ačkar u Miošićevoj ulici. Uz Miošićevu, novim stablima bit će bogatija i Kolareva i Poštanska ulica i to za čak stotinjak stabala.

 

-Bitno je voditi brigu o zelenilu u urbanom dijelu. I dalje ćemo voditi brigu o zelenilu s ciljem da ovaj dio grada koji ima znatno veću izgradnju stanova nego što je to bilo očekivano, kako bi briga o zelenilu i infrastrukturi bila zadovoljena na zadovoljstvo svih sugrađana, rekao je Ačkar.

Voditeljica Poslovne jedinice održavanje javnih zelenih površina VG Komunalca Arijana Mrkonjić pojasnila je koje će se sve sadnice posaditi diljem našeg grada.

-U okviru proljetne sadnje ove godine sadimo stabla uz prometnice radi smanjenja prizemnog ozona, a uglavnom se sade vrste koje su prilagođene za ovo naše podneblje-  javori, hrastovi, likvidambari, ukrasna trešnja, glogovi i slično. U ovom periodu sadimo oko 110 sadnica, s tim da planiramo ponovno saditi i na jesen.

Comments

Leave a Reply

One Ping

  1. Pingback:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Emily