in

FOTO: Rakarje novi prvak MNL VG Sjever!

U odlučujućoj utakmici Rakarje minimalno pobijedilo domaćina Kurilovec i okitilo se naslovom prvaka

Kurilovec, SRC Udarnik, zadnje kolo malonogometne lige Velike Gorice Sjever. Iskusni domaćin, NK Kurilovec pobrinuo se da sve bude na svom mjestu, jedino nije mogao utjecati na nedolaske ekipa koje su trebale igrati svoje utakmice.

A što se događalo na terenu? U prvoj utakmici Obrezina je pobijedila Pleso, pomalo neočekivano, ali s obzirom na značaj utakmice i za jedne i za druge možda i nije, jer je to bila utakmica samo za međusobni prestiž. Sljedeće dvije utakmice nisu odigrane jer se ekipe Mičevca i Črnkovca nisu pojavile, pa su Ščitarjevo i Kosnica upisali pobjede bez igranja. Uoči susreta Rakarja i Kurilovca, igrali su Velika mlaka protiv Selnice. Velikoj Mlaki trebala je pobjeda za sigurno treće mjesto, a to se i dogodilo, pobijeđena je Selnica 4:1.

13.08.2022. Kurilovec, MNL VG Sjever, Rakarje – Kurilovec 1:0, MNE Rakarja. Foto: Igor Đuran

I kao zadnja utakmica natjecanja ostala je utakmica između Rakarja i Kurilovca. Rakarju je trebala pobjeda za prvo mjesto, a prošlogodišnjem prvaku Kurilovcu pobjeda bi dobro došla da poprave dojam svojih nastupa ove sezone. U izjednačenoj igri, na kraju je Rakarje ipak pobijedilo 1:0 i slavlje je moglo početi!

13.08.2022. MNL VG Sjever, Rakarje – Kurilovec 1:0, detalj s utakmice. Foto: Igor Đuran

Na terasi SRC Udarnika Sjaj je krenuo sa svirkom i podigao atmosferu i u onim ekipama koje nisu bile tako raspoložene kao Rakarje, a oko 21 sat krenula je podjela pehara, nagrada i priznanja. Uz moderatora i voditelja podjele, ali i voditelja lige Josipa Vlašića, pehare i nagrade podijelio je gospodin Neven Karas, zamjenik gradonačelnika Velike Gorice.

Poredak MNL VG Sjever 2022:

1. mjesto: RAKARJE

2. mjesto: KOSNICA

3. mjesto: VELIKA MLAKA

Najbolji strijelac: MARKO KLAFURIĆ (Kurilovec)

Najbolji igrač: MATO BARIŠIĆ (Rakarje)

Najbolji golman: STJEPAN BEDJIĆ (Kosnica)

Najbolja postava: Stjepan Bedjić (Kosnica), Marko Klafurić (Kurilovec), Mato Barišić (Rakarje), Dario Banić (Velika Mlaka), Marko Ivančić (Kosnica) i Petar Krasnić (Rakarje).

Fair-play ekipa: SELNICA

Najbolji domaćin: VELIKA MLAKA

Najbolji gosti: PLESO

Uz nekoliko fotografija najboljih pojedinaca i ekipa, fešta se uz svirku legendarnih Sjajevaca nastavila do kasno u noć…

Za kraj je Josip Vlašić, voditelj MNL VG Sjever rekao:

“Zadovoljan sam i ovogodišnjom ligom, iako smo imali određenih problema s dolascima pojedinih ekipa, ali nadamo se da ćemo sljedeće godine biti puno bolji i organiziraniji. Imali smo puno dobrih domaćina, nekoliko odličnih gostiju, zanimljivih utakmica i konačno dobili smo nove prvake, ekipu Rakarja na čemu im čestitam. Što se tiče možebitne “Superlige” kakva je odigrana prošle zime, ekipe su načelno za takav projekt, ali morat ćemo vidjeti u kakvom obliku i s koliko ekipa. O tome moramo dobro promisliti i razgovarati s predstavnicima i preostale dvije malonogometne lige.”

Eto, tako je godine Gospodnje 2022. bilo u malonogometnoj ligi Velike Gorice Sjever. Ne preostaje nam ništa drugo nego čestitati im i na drugoj uspješnoj sezoni i poželjeti sreću i u narednim godinama.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Zlatan Sever