in

FOTO Uz brojne programe proslavljen Dan Kozjače i sv. Mihovil

Mještani Kozjače, njihovi gosti, ali i stanovnici susjednih naselja jučer su zajedno obilježili Miholje što je u ovom malom breškom selu ujedno i Dan mjesta pridržavajući se svih epidemioloških mjera. Proslava je bila nešto skromnija nego proteklih godina zbog koronakrize, navodi se u priopćenju.

Sve je otpočelo u 11:00 sati svetom Misom povodom blagdana arkanđela Mihaela čije ime nosi kapelica u Kozjači. Misu je slavio vlč. Siniša Blatarić, župnik župe Uzvišenja Svetog Križa Kravarsko kojoj pripada i ovo mjesto.

Mještane je nakon svete Mise pozdravio i član MO-a Josip Jerleković, te ukratko obrazložio projekte koji su učinjeni unatrag par godina.

– Unatrag osam godina organiziramo dan mjesta i fala Bogu vrijeme nas je danas poslužilo. Mjesni odbor djeluje tijekom cijele godine, a u zadnjih 9-10 godina koliko smo na čelu puno se uložilo, oko 2,5 milijuna kuna, zahvaljujući Gradu-rekao je Jerleković dodavši kako je u tom razdoblju uređen, društveni dom te sportski dom u Kozjači gdje je asfaltirano i malonogometno igralište.

Sanirana su i dva klizišta, ulažemo i u školu koja je u vlasništvu Zagrebačke županije, pripada školi Kravarsko, ali smo uspjeli izlobirati pomoć pri promjeni centralnog grijanja novih vrata i prozora na školi, uređene su prilazne stepenice kako bi učenici imali što bolje uvjete-dodao je Josip Jerleković.

Nakon svečane svete Mise druženje se nastavilo uz nastup folklornog ansambla Šiljakovina i učenika prvog do četvrtog razreda OŠ Slavko Kolar iz Kozjače na novoasfaltiranom malonogometnom igralištu.

Ispred grada Velike Gorice okupljene je pozdravio pročelnik za mjesnu samoupravu gospodin Dražen Bačurin.

 

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Redakcija

VIDEO DVD Ribnica ima državne prvakinje: Počinju pripreme za olimpijadu

Tenin debi iz snova