in

FOTO: Vlado Horvat prozvao igrače na Leštantu

Na Leštantu se okupilo 16 igrača spremnih za lov na naslov

Vlado Horvat, trener NK Turopolja u srijedu 27. srpnja 2022. godine odlučio se za prozivku i prvi trening igrača NK Turopolja za nadolazeću sezonu. Prvom treningu odazivalo se 16 igrača, dok ih je još desetak na odmoru ili spriječeno poslovnim obvezama.

27.07.2022. Turopolje, igrači NK Turopolja na početku priprema. Foto: Z. Sever/V’Gradu

Na katu prostorija NK Turopolja nazočne igrače i trenera Horvata pozdravio je najprije predsjednik NK Turopolja, Mario Filipović koji je novopridošlim igračima poželio dobrodošlicu, a igračima iz prošle sezone koji su ostali na Leštantu zahvalio se na njihovoj odluci. Svima skupa poželio je puno zdravlja i sreće u sezoni koja je pred njima.

27.07.2022. Turopolje, predsjednik Mario Filipović (plavi dres) i Ivan Kovačević. Foto: Z. Sever/V’Gradu

I tajnik Ivan Kovačević pozdravio je igrače i trenera, upoznao igrače s obvezama prema klubu, prvenstveno obvezu liječničkog pregleda te svima skupa poželio uspješnu sezonu.

27.07.2022. Turopolje, Vlado Horvat, trener NK Turopolja na sastanku s igračima. Foto: Z. Sever/V’Gradu

Trener Vlado Horvat u svom obraćanju igračima naglasio je da ima dobru ekipu, ali da bez treniranja ne mogu računati na uspjeh ni na dobre rezultate. Dotaknuo se Vlado i lanjske sezone gdje je istaknuo ostvarenje cilja, odnosno ostanak u 1. županijskoj ligi Istok (1. ŽNL), ali smatra da se moglo postići i više, da su se izgubile neke utakmice koje se nisu smjele i pozvao je igrače da naredne sezone daju sve od sebe da se takve stvari ne ponove, a u svemu tome treniranje je temelj uspjeha. U svom je govoru posebno naglasio rad mlade i poletne uprave na čelu s predsjednikom napomenuvši da su sve zahtjeve prema natjecanju i igračima promptno i kvalitetno odrađivali.

Prije izlaska na teren, popričao sam s predsjednikom Mariom Filipovićem i trenerom Vladom Horvatom i evo što su mi rekli:

27.07.2022. Turopolje, početak priprema. Foto: Z. Sever/V’Gradu

Mario Filipović, predsjednik Turopolja:

“U prijelaznom roku pristupilo nam je nekoliko igrača, neki po prvi puta igraju za nas, a neki su već igrali kod nas. Svakako je najzvučnije ime Adrian Perić koji je došao iz Turopoljca iz Kuča, a tu je još i Ivan Jambrešić iz Posavca, Josić Željko iz Dinamo Hidrela, Dino Cota iz Kralja Tomislava, zatim Marko Kralj, Mislav Starčević i Kristijan Avramović. Osim Ivana Kosa i Ivana Đurašina, svi ostali su tu. Cilj nam je osvajanje što više pobjeda, idemo iz utakmice u utakmicu. Svima je poznato da bi željeli 100. rođendan NK Turopolja željeli proslaviti u Jedinstvenoj županijskoj ligi, ali ako u tome ne uspijemo, neće biti propast svijeta, želimo nastaviti raditi na infrastrukturi i poboljšanju stanja u klubu.”

27.07.2022. Turopolje, početak priprema. Foto: Z. Sever/V’Gradu

Vlado Horvat, trener Turopolja:

“Zadovoljan sam igračima koji su stigli u Turopolje i smatram da ti igrači daju jednu sigurnost da se možemo boriti za prvu poziciju. Kao glavne pretendente za naslov vidim Vatrogasac, Kupu, Kloštar, možda ne baš tim redom… Što se tiče priprema, planiramo tri treninga i jednu utakmicu tjedno. Već u petak sudjelujemo na turniru u Vezišću, zatim na Dan pobjede i Domovinske zahvalnosti igramo u Pokupskom protiv Kupe nakon čega planiramo jedan “team-building” na rijeci Kupi, 13. srpnja gostujemo u Kučama, a generalka je u Zlatar Bistrici protiv Ivančice, tjedan dana prije početka prvenstva. Na raspolaganju mi je 28 igrača. Vjerujem u jednu dobru priču u Turopolju ove sezone.”

27.07.2022. Turopolje, početak priprema. Foto: Z. Sever/V’Gradu

Igrači na raspolaganju treneru Horvatu:

Mile Anđelić, Ivan Benke, Jasmin Blagušević, Andrija Budimir, Branislav Bušić, Ante Cavrić, Mislav Ceković, Marin Ivanković, Jurica Jambrešić, Matej Karlović, Marin Križanac,

Marko Maričić, Krešimir i Tomislav Lučić, Igor Ogrič, Nikola Reščić, Matej Robić, Kristijan Seki, Andreas Šejić, Dominik Tačković i Luka Zdunić.

Novopridošli:

Dino Cota, Ivan Jambrešić, Adrian Perić, Željko Josić, Marko Kralj, Mislav Starčević, Kristijan Avramović, Robert Zorić.

Otišli:

Ivan Kos i Ivan Gjurašin.

27.07.2022. Turopolje, Vlado Horvat, trener NK Turopolja na početku priprema. Foto: Z. Sever/V’Gradu

Iako je pilikom izlaskom igrača na teren padala i kišica, sve je ostalo samo na tih nekoliko kapi tako da su igrači morali ipak smočiti dresove svojim znojem, a to je kako je rekao trener Horvat, put prema uspjehu.

Pozitivna atmosfera osjećala se na svakom koraku i nadamo se i želimo ekipi NK Turopolja na čelu sa Mariom Filipovićem da ovog vitalnog 100-godišnjaka za proslavu tako važne obljetnice uvede u JŽNL.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Zlatan Sever